Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, päivätoteutus, Lahti, 240 op

Seuraava hakuaika
-

Tieto ja viestintätekniikka opiskelu

Tietotekniikan insinööriä tarvitaan kaikkialla

Digitaaliset palvelut ovat osa arkea, ja niiden toimivuus nousee tulevaisuudessa yhä keskeisempään rooliin. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörinä kehität ja toteutat käyttäjälähtöisiä palveluita ja niiden toimintaan tarvittavia järjestelmiä. Tieto- ja viestintätekniikan osaamista tarvitaan lähes kaikilla aloilla, ja voit työllistyä erilaisiin tehtäviin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Koulutuksessa on joustavat mahdollisuudet valita oma opintopolkunsa. Opintojen alkuvaiheessa rakennat vankan pohjan IT-alan osaamisen syventämiseen myös opintojen jälkeen. Ensimmäisen opintovuoden lopussa pääset suuntamaan opintojasi omien uratavoitteidesi ja mielenkiintosi mukaan. Voit suuntautua mm. ohjelmistotekniikkaan, mediatekniikkaan, tietoverkkoihin sekä IoT:hen ja sulautettuihin järjestelmiin. 

Mediatekniikassa opit parantamaan käyttökokemusta visuaalisen ja graafisen ilmeen avulla. Opiskelet esimerkiksi 3D-mallinnusta ja animaatiota. Koulutus on sisällöllisesti lähellä pelialaa ja antaa perusvalmiudet myös pelialalle suuntautuviin tehtäviin. 

Ohjelmistotekniikassa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkopohjaisia palveluita eri päätelaitteille sekä huomioimaan käyttäjäkokemuksen niin peleissä kuin perinteisissä www-palveluissakin.

Tietoverkot-suuntautuminen antaa sinulle eväät rakentaa vikasietoisia tietoverkkoja ja kehittää digitaalisia palveluita sulautettujen järjestelmiin ja esineiden internetiin (IoT) perustuen.

IoT ja sulautetut järjestelmät -suuntautumisessa perehdyt sulautettujen järjestelmien laitteisto- ja ohjelmisto-osaamisen lisäksi IoT-järjestelmissä hyödynnettävien tietoverkkojen ja pilvipalveluiden hallintaan.

Opiskelu on lähtökohtaisesti päivä- ja lähiopetusta LABin Lahden kampuksella. Osa opinnoista toteutetaan kuitenkin paikasta riippumattomasti verkko-opetuksena, joten tarvitset hyvät verkkoyhteydet ja toimivat laitteet. 

Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Valintakokeet ja esivalintatehtävät

Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.

Kuva
LAB brand image boy mirror reflection

Kevään yhteishaku 2022

Tutustu yhteishaun koulutustarjontaan, aikatauluihin sekä ohjeistuksiin. 💎 

Lisätietoja hakemisesta:

Hakijapalvelut, Lahti
Lahden kampus
+358 44 708 1385 tai +358 44 708 1386
hakijapalvelutatlab [dot] fi

Opiskelijatarinoita