Kouluttaudu sähkö- ja automaatiotekniikan asiantuntijaksi
Teollisuus uusiutuu ja tarvitsee uusia osaajia. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörinä saat valmiudet työskennellä asiantuntijatehtävissä tulevaisuuden teknologioiden parissa.
Sähkö- ja automaatioinsinöörit työskentelevät monipuolisesti älykkäiden koneiden, laitteiden ja prosessien suunnittelussa, käyttötehtävissä sekä myynti- ja asiakaspalveluvastuissa.
Monipuolisia työmahdollisuuksia
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörit työskentelevät monipuolisissa tehtävissä. Osaajia työllistävät esimerkiksi seuraavat osa-alueet:
◆ suunnittelu ◆ tuotanto ◆ kunnossapito ◆ esihenkilötyö ◆ koordinointitehtävät.
Opiskele Lappeenrannan kampuksella
Koulutus sisältää perusosaamisen sähkö- ja automaatiotekniikan eri osa-alueista ja opinnoissa korostuvat monipuoliset suunnittelutehtävät.
Koulutuksen pääfokus liittyy sähkö- ja automaatiosuunnitteluun teknologiateollisuuden palveluympäristössä. Painopisteitä opinnoissa ovat automaatiojärjestelmät, logiikkaohjelmointi, säätötekniikka sekä taajuusmuuttajat.
Opinnot järjestetään LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella. Koulutukseen sisältyy mahdollisuus S1-pätevyystutkinnon suorittamiseen.
Teollisuus uusiutuu ja tarvitsee uusia osaajia. Kantavia teemoja ovat vihreä siirtymä ja aineeton arvonluonti. Jos sinua kiinnostaa työskentely moderneissa laboratorioympäristöissä ja alan yrityksissä, tämä on valintasi. Saat valmiudet työskennellä asiantuntijatehtävissä tulevaisuuden teknologioiden parissa.
Sähkö- ja automaatioinsinöörit työskentelevät monipuolisesti älykkäiden koneiden, laitteiden ja prosessien suunnittelussa, käyttötehtävissä sekä myynti- ja asiakaspalveluvastuissa.
Koulutus sisältää perusosaamisen sähkö- ja automaatiotekniikan eri osa-alueista. Painopisteitä ovat automaatiojärjestelmät, logiikkaohjelmointi, säätötekniikka sekä taajuusmuuttajat.
Insinöörin tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Pakollinen harjoittelu on 30 op ja opinnäytetyö 15 op. Opinnot rakentuvat ydinosaamisesta sekä täydentävästä osaamisesta.
Koulutuksen pääfokus liittyy sähkö- ja automaatiosuunnitteluun teknologiateollisuuden palveluympäristössä. Osaamista voit täydentää esimerkiksi sähköisen liikenteen tai koneoppimisen osaamisella.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa.
Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1200 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään.
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Toimintamme ydin on kestävän, vastuullisen ja uudistavan kasvun tukeminen aineettoman arvonluonnin, monikäyttöisten materiaalien ja ihmisten hyvinvoinnin kautta.
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörit työskentelevät monipuolisissa suunnittelun, tuotannon ja kunnossapidon tehtävissä sekä esihenkilö- ja koordinointitehtävissä.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.