Sähkö- ja automaatioteknisen insinööriosaamisen tarve kasvaa etenkin teollisuudessa
Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin monimuotokoulutus on suunnattu erityisesti raskaan prosessiteollisuuden tarpeisiin. Koulutus on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Etelä-Karjalan alueen metsäteollisuusyritysten kanssa. Erityisenä opiskelijakohderyhmänä ovat yrityksissä työskentelevät ammattilaiset, jotka yhdessä työnantajansa kanssa suunnittelevat tutkintonsa päivittämistä sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi. Koulutukseen hakevan opiskelijan tausta voi olla esimerkiksi tuotantotyöntekijänä tai kunnossapidon asentajana. Hakijalla voi olla taustaosaamisenaan myös toisen erikoistumisalan insinööritutkinto.
Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus sisältää perusosaamiset sähkö- ja automaatiotekniikan eri osa-alueista. Painopisteitä ovat automaatiojärjestelmät, säätötekniikka sekä taajuusmuuttajat. Opinnot henkilökohtaistetaan, eli opiskelijat rakentavat oman henkilökohtaisen opintopolkunsa. Lisäksi tutkinnon suorittamiseen käytetään mahdollisuuksien mukaan työn opinnollistamista.
Opiskelu toteutetaan monimuotoisesti ja siinä yhdistyvät verkko-opiskelu, työpaikoilla toteutettavat oppimista edistävät tehtävät sekä tiimi- ja yksilövalmennus Lappeenrannan kampuksella.
Sähkö- ja automaatioteknisen insinööriosaamisen tarve on kasvanut ja kasvaa edelleen etenkin teollisuudessa. Erillishaulla toteutettava sähkö- ja automaatiotekniikan monimuotokoulutus on suunnattu erityisesti raskaan prosessiteollisuuden tarpeisiin ja rakennetaan tiiviissä yhteistyössä Etelä-Karjalan alueen metsäteollisuusyritysten kanssa. Erityisenä opiskeljakohderyhmänä ovat yrityksissä työskentelevät ammattilaiset, jotka yhdessä työnantajansa kanssa suunnittelevat tutkintonsa päivittämistä sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi. Opiskelijan tausta voi olla esimerkiksi tuotantotyöntekijä, kunnossapidon asentaja tai toisen koulutuksen tutkinnon omaava insinööri.
Koulutus sisältää perusosaamiset sähkö- ja automaatiotekniikan eri osa-alueista. Painopisteitä ovat automaatiojärjestelmät, säätötekniikka sekä taajuusmuuttajat. Koulutus henkilökohtaistetaan voimakkaasti eli opiskelijat rakentavat oman henkilökohtaisen opintopolkunsa. Lisäksi tutkinnon suorittamiseen käytetään mahdollisuuksien mukaan työn opinnollistamista. Oppimisessa yhdistyvät verkko-oppiminen eri oppimisympäristöissä, työpaikoilla oppimista edistävät tehtävät sekä Lappeenrannan kampuksella tapahtuva f2f-valmentaminen tiimissä ja yksilöinä.
Insinöörin tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä. Pakollinen harjoittelu on 30 op ja opinnäytetyö 15 op. Opinnot rakentuvat ydinosaamisesta sekä täydentävästä osaamisesta. Koulutus mahdollistaa voimakkaan henkilökohtaistamisen.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta. Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa. Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme. Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksissamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittaneena saat tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta. LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
Koulutus rakenntaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alan yritysten kanssa. Käytännön toteutusten tuottamisesta vastaa LAB ammattikorkeakoulu yhteistyössä LUT yliopiston sekä ammattikorkeakoulukumppanien kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat: kiertotalous design innovaatioiden kaupallistaminen hyvinvoinnin palveluinnovaatiot.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.