Innovaatioiden kaupallistaminen

Business Finlandin myöntämä Research to Business -rahoitus on tarkoitettu julkisten tutkimusorganisaatioiden tutkimusryhmille ja asiantuntijoille, jotka haluavat rakentaa tutkimuksestaan uutta liiketoimintaa sekä kaupallistaa tutkimuksesta syntyvät ideat. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävissä R2B-rahoitushauissa on valtakunnallisesti jaossa yhteensä 20 miljoonaa euroa.

R2B-projekteissa vähintään 40 prosenttia projektin toimenpiteistä tulee liittyä kaupallistamisen valmisteluihin. Kaupallistamisen valmisteluissa tutkitaan esimerkiksi markkinoita, arvoketjuja, rahoitusmekanismeja ja verkostoja. Projektin aikana testataan oletuksia ja voidaan tunnistaa jopa täysin uusia markkinoita sekä kartoitetaan vaihtoehtoisia kaupallistamispolkuja projektin loputtua.

Projektin aikana toteutetaan usein myös konseptin toimivuuden validointeja, joita hyödynnetään potentiaalisten asiakkaiden ja rahoittajien vakuuttamisessa sekä herätellään markkinoiden kiinnostusta.

» Lisätietoa rahoituksesta: businessfinland.fi

Kuva
LAB detail campus auditorium bench

Sinustako seuraava Business Champion?

Etsimme jatkuvasti yrittäjyydestä kiinnostuneita kaupallistamisen asiantuntijoita R2B-projekteihin. 

Research to Business

LAB-ammattikorkeakoulu on yksi korkeakoulukentän merkittävimmistä toimijoista tutkimusten ja innovaatioiden kaupallistamisessa.

Uusimmat päivitykset