HAKUOHJEET

 

Miten haen?

  1. Tutustu hakukohteisiin ja ennakkotehtäviin.
  2. Tee yhteishaku Opintopolku.fi-palvelussa 17.3. – 31.3.2021, klo 15.00 mennessä.
  3. Tee ennakkotehtävät ja palaute ne hakuajan päättymiseen 31.3.2021 klo 15.00 mennessä.
HUOM: Jos tarvitset hakuaikana sairastumisen vuoksi lisäaikaa tehtävien palauttamiseen, ole sähköpostitse yhteydessä LAB-ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin! Lisäaika palautukselle on myönnettävissä vain perustellusta syystä.

 

Muotoilija (AMK) ja medianomi (AMK) -koulutusten ennakkotehtävät palautetaan sähköisesti Opintopolku.fi-palvelussa. Teet palautuksen samalla, kun teet yhteishakua. Luethan ohjeet sähköiseen ennakkotehtävien palautukseen ennen tehtävien tekemistä.

Kuvataiteilija (AMK) -koulutuksen tehtävät palautetaan postitse, perehdy tehtäväsivulla oleviin palautusohjeisiin huolella.

Jos sinulla herää kysymyksiä, kannattaa tutustua usein kysytyt kysymykset -osioon ennen yhteydenottoa.

 

Yhteishaku

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituuttiin haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa Opintopolku.fi. Kevään yhteishakuaika suomenkielisiin koulutuksiin on 17.3. – 31.3.2021. Hakuaika päättyy 31.3. klo 15.00.

Yhteishakulomakkeessa ilmoittamasi hakutoivejärjestys on sitova, eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen. Jos et pääse koulutukseen, jonka olit merkinnyt ensimmäiselle sijalle, tarkistetaan, riittävätkö pisteesi toiselle sijalle merkitsemääsi hakutoiveeseen jne. Jos taas pääset ensimmäiselle sijalle merkitsemääsi koulutukseen, sinua ei enää voida valita hakutoivejärjestyksessä alemmalla sijalla olevaan opiskelupaikkaan.

 

Valintakokeet

Valintakokeisiin kutsutaan osa hakijoista esivalintehtävien perusteella. Esivalintatehtävät määräajassa palauttaneille hakijoille lähetetään sähköpostitse kirjallinen ilmoitus jatkoon pääsystä. Myös hakijat, joita ei kutsuta valintakokeeseen saavat kirjallisen ilmoituksen. Nämä viestit lähetetään viikon 19 aikana. Puhelintiedusteluihin emme ehdi vastata!

Valintakoe muodostuu monipuolisista muotoilun, visuaalisen viestinnän tai kuvataiteen alalla tarvittavia erityisominaisuuksia mittaavista tehtävistä, haastattelusta ja havainnoinnista. Valinnassa painotetaan visuaalisuutta ja luovaa ongelmanratkaisukykyä, soveltuvuutta alalle sekä opiskelumotivaatiota. Valintakoe järjestetään etäratkaisuin. Tieto tarkemmista järjestelyistä lähetetään valintakoekutsun yhteydessä.

Valintakoepäivät viikolla 21 määräytyvät hakukohteittain seuraavasti:

Graafinen suunnittelu 24.-26.5., mediasisällön suunnittelu 27.-28.5., käyttökokemus- ja käyttöliittymämuotoilu 27.-28.5., valokuvaus 24.-26.5., palvelumuotoilu 27.-28.5., puettava muotoilu 25.-27.5., sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu 25.-27.5., teollinen muotoilu 26.-27.5. ja kuvataide 24.-27.5.2021

 

Mikäli valintakokeeseen kutsuttu hakija tarvitsee erityisjärjestelyjä, hänen tulee ajoissa täyttää, tulostaa ja liitteineen lähettää erillinen hakemus. Lomake ja ohjeet löytyvät LAB-ammattikorkeakoulun sivuilta.

Kysy lisää hakemisesta muotoilun ja visuaalisen viestinnän koulutuksiin

Hakijapalvelut, Lahti
Lahden kampus
+358 44 708 1385 tai +358 44 708 1386
hakijapalvelutatlab [dot] fi

Kysy lisää hakemisesta kuvataiteen koulutukseen

Hakijapalvelut, Lappeenranta
Lappeenrannan kampus
hakijapalvelutatlab [dot] fi