Uusi LAB-ammattikorkeakoulu uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää

Kuva
Creative people - Systematic work
Lahden ammattikorkeakoulu ja Saimaan ammattikorkeakoulu yhdistyvät vuodenvaihteessa, ja yhdistymisen myötä syntyy uusi LAB-ammattikorkeakoulu. Valtioneuvosto hyväksyi yhdistymiseen liittyvän toimilupahakemuksen torstaina 24.10.

LAB-ammattikorkeakoulun tavoitteena on uudistaa opiskelua, työelämää ja työnteon tapoja. ”Haluamme tehdä sekä opiskelusta että työelämästä mielekkäämpää ja merkityksellisempää. Sitä varten tarvittiin uudenlainen ammattikorkeakoulu”, tulevan LAB-ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen kertoo.

LABissa kokeillaan uusia asioita ja tekemisen tapoja yhdessä yritysten kanssa. Siksi LAB-ammattikorkeakoulua kutsutaan myös työelämän innovaatiokorkeakouluksi.

Koulutuksesta vastaava vararehtori Merja Heino korostaakin, että LAB on ammattikorkeakoulu niille, joilla on halu päästä pintaa syvemmälle. ”Me haastamme ja olemme haastettavana. Olemme valmiita tekemään töitä ja laittamaan itsemme likoon. Sellaisia opiskelijoita toivomme LABiin ja sellaisten yritysten kanssa toivoisimme opiskelijoidemme saavan tehdä yhteistyötä.”

”Uskallan sanoa, että LAB tarjoaa lyömättömät taidot työelämään. Yhdestä ja samasta paikasta saa sekä tutkinnon että valmiudet ja verkostot työelämää varten”, Kilpeläinen jatkaa.

LAB-ammattikorkeakoulu toimii kolmella kampuksella. Fyysiset kampukset sijaitsevat Lahden Mukkulassa ja Lappeenrannan Skinnarilassa. Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunkina ja Lappeenrannan kampus Suomen vihreimpänä kampuksena tukevat LABin vahvuuksia: kiertotaloutta, designia, innovaatioiden kaupallistamista sekä hyvinvoinnin palveluinnovaatioita. Kolmas kampus on verkkokampus, joka mahdollistaa opiskelun paikasta riippumatta.

”LABin korkeakoulutus yhdistettynä soveltavaan tutkimukseen ja työelämää kehittävään innovaatiotoimintaan on Päijät-Hämeelle ja Etelä-Karjalalle ratkaiseva kilpailuetu muihin maakuntiin nähden. Kun oikeat ihmiset kohtaavat oikeassa ympäristössä, syntyy toimintaa ja tuloksia, jotka johtavat ainutlaatuisiin onnistumisiin”, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta vastaava vararehtori Henri Karppinen kertoo.

LAB-ammattikorkeakoulu aloittaa toimintansa Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkkokampuksella 1.1.2020.

LAB lyhyesti:

LAB-ammattikorkeakoulu tuottaa työelämälähtöistä koulutusta sekä soveltavaa tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoimintaa.

LAB-ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalaa, tekniikkaa, liiketaloutta, hotelli-, ravintola- ja matkailualaa sekä muotoilua, taidetta ja visuaalista viestintää. LABin Muotoiluinstituutti jatkaa Lahden Muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä.

LABilla on yli 8500 opiskelijaa sekä 360 opettajaa ja TKI-asiantuntijaa. LABin liikevaihto on noin 65 miljoonaa euroa ja se on Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu opiskelijamäärällä mitattuna.

Lisätietoja:

Rehtori Turo Kilpeläinen | turo [dot] kilpelainenatlamk [dot] fi, p. 044 708 5085

Vararehtori, Merja Heino | merja [dot] heinoatsaimia [dot] fi, p. 040 760 5533

Vararehtori, Henri Karppinen | henri [dot] karppinenatsaimia [dot] fi, p. 040 631 3800