Susanna Tellalle tunnustus uraauurtavasta työstä potilasturvallisuuden hyväksi

Kuva
LAB-ammattikorkeakoulun johtava asiantuntija Susanna Tella vastaanottaa ansiomerkin potilasturvallisuustyöstä Mari Liukalta.
LAB-ammattikorkeakoulun johtavalle asiantuntijalle Susanna Tellalle on myönnetty ansiomerkki potilas- ja asiakasturvallisuudesta. Tellan vahva kädenjälki näkyy muun muassa siinä, että potilasturvallisuus otettiin osaksi opetusta ensimmäisten ammattikorkeakoulujen joukossa Suomessa nimenomaan Etelä-Karjalassa. Tunnustuksen antoi Suomen potilas- ja asiakasturvallisuuden yhdistys ry:n puheenjohtaja Mari Liukka Lappeenrannan kampuksella 25.1.

Vuonna 2010 perustettu Suomen potilas- ja asiakasturvallisuuden yhdistys toimii sosiaali- ja terveysalan potilaiden, asiakkaiden, ammattilaisten ja asiantuntijoiden yhteisenä foorumina, tehtävänään potilasturvallisuuden kehittäminen. Vuonna 2017 yhdistys aloitti ansiomerkkien jakamisen tunnustuksena henkilöille tai yhteisöille, jotka ovat osoittaneet aktiivisesti varmistavansa tai kehittävänsä potilasturvallisuutta. Ansiomerkki voidaan myöntää myös merkittävistä teoista avoimuuden sekä potilas- ja asiakasturvallisuuskulttuurin edistämiseksi. 
Tellan ansiomerkin myöntämisen perusteissa tuotiin erityisesti esiin hänen pitkäjänteistä ja monipuolista työtään potilasturvallisuuden ja sen tutkimuksen eteen.

”Näillä ansiomerkeillä halutaan antaa tunnustusta potilasturvallisuustyössä ansioituneille ja toisaalta pyritään nostamaan esiin sitä tärkeää työtä, jota näiden asioiden tiimoilta tehdään. Susannan asiantuntemuksen ja edistyksellisen työn kohdalla nämä molemmat kriteerit täyttyvät hienosti.”, kommentoi Mari Liukka.

Väitöstyö vei Tellan mukanaan potilasturvallisuuden haasteiden pariin

Terveystieteiden tohtori Susanna Tellan työura terveydenhuollon kehittämisen ja koulutuksen parissa on pitkä ja monipuolinen. Hän on toiminut hygieniahoitajana, laitoshuoltotiimin johtajana ja lehtorina. Nykyisin Tella työskentelee hyvinvoinnin palveluinnovaatioiden johtavana asiantuntijana LAB-ammattikorkeakoulussa. Erityisesti hänen kansainvälinen väitöksensä suomalaisten ja brittiläisten sairaanhoitajaopiskelijoiden potilasturvallisuuden oppimisesta on avannut mahdollisuuksia potilasturvallisuuden eteen tehtävän työn parissa. Hän onkin mukana COSTin (European Cooperation in Science and Technology) potilasturvallisuuden tematiikkaan liittyvissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Hän on ollut vahvasti vaikuttamassa siihen, että potilasturvallisuus otettiin osaksi opetusta ensimmäisten ammattikorkeakoulujen joukossa Suomessa juuri Etelä-Karjalassa.

”Mielestäni tämä on hieno huomionosoitus tärkeästä asiasta. Vaikka minä olenkin tätä ansiomerkkiä vastaanottamassa, koen sen yleisemmin hatunnostona kumppaneille, yhteistyölle ja muille potilasturvallisuuden parissa työskenteleville asiantuntijoille. Työurani potilasturvallisuuden parissa on ollut hieno esimerkki yhteistyön ja verkostojen merkityksestä. Määrätietoinen työ avaa uusia verkostoja, joka taas avaa aina uusia mahdollisuuksia”, sanoo Tella.

Tellan työpäivät täyttyvät tällä hetkellä muun muassa Air4Safety-hankkeen parissa, jossa tavoitteena on ratkaista älyteknologian ja lisätyn todellisuuden avulla maailmanlaajuisia potilasturvallisuuteen liittyviä ongelmia. Myös hänen tulevat hankehakemuksensa liittyvät tukiälyn, lisätyn todellisuuden ja tiedolla johtamisen hyödyntämiseen potilasturvallisuuden hyväksi.

Lisätiedot

Susanna Tella
Johtava asiantuntija
susanna [dot] tellaatlab [dot] fi

Uusimmat uutiset

Sijainti