LABin asiantuntemusta mukana Ukrainaan lähetettävässä ambulanssissa

Kuva
ambulanssi-takaovet-auki-ensihoitajia-kuvituskuva
Kuvituskuva/Pixabay
Kuten Suomessa myös Ukrainassa ensihoitajia koulutetaan simulaatiotilanteissa ennen kentälle lähettämistä. LAB-ammattikorkeakoulun ensihoidon lehtorit pääsivät mukaan suunnittelemaan Ukrainaan lähetettävän simulaatioambulanssin varustusta.

Tarve osaaville ensihoitajille Ukrainassa on kasvanut. Päivystyksessä ja ensihoidossa työskentelevien ammattilaisten voittoa tavoittelematon järjestö FinnEM ry sai tammikuussa pyynnön tukemaltaan ukrainalaiselta ensihoitokeskukselta ensihoitajien koulutukseen käytettävästä simulaatioambulanssista.

Etelä-Karjalan hyvinvointialue lahjoitti tarkoitukseen ambulanssin ja FinnEM ry kokosi yhteen joukon ensihoidon kouluttajia suunnittelemaan ambulanssiin simulaatiovarustusta. Mukana suunnittelussa olivat myös LABin ensihoidon lehtorit Antti Tanninen ja Mikko Kaartinen.

"Jaoimme asiantuntemustamme simulaatioon ja ensihoitoon liittyen sekä etsimme yhteistyökumppaneita. Ukrainaan lähetettävässä ambulanssissa tulee olemaan mm. simulaationukke ja iSimulate-simulaatiovälineistöä", Tanninen kertoo.

Simulaatiovarustuksen suunnittelussa oli mukana myös asiantuntijoita XAMKista ja Oulun ammattikorkeakoulusta. Ambulanssi lähtee kahden viikon päästä Suomen sisäministeriön kuljettamana Ukrainaan.

Lisätiedot:

Uusimmat uutiset