Jyväskylän WellLake jatkoon EU:n digitaaliseksi innovaatiohubiksi – LAB mukana konsortiossa

Kuva
EDIH
Työ- ja elinkeinoministeriö valitsi Suomesta kahdeksan hakijaa jatkoon eurooppalaisten digitaalisten innovaatiohubien (EDIH) valintaprosessissa, joista yksi on Business Jyväskylän valmistelema ja koordinoima WellLake EDIH. LAB-ammattikorkeakoulu on yksi Jyväskylän konsortion kumppaneista.

Hubien tehtävänä on tukea yrityksiä ja julkista sektoria digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä ja käyttöönotossa. WellLake EDIH -valmistelu keskittyy digitaalisten innovaatioiden tukemiseen terveyden edistämisen, urheilun ja hyvinvoinnin liiketoiminnan toimialoilla. Tavoitteena on myös tukea ja vauhdittaa toimialojen digitaalista muutosta ja digitaitojen kehittymistä. Liikunta- ja hyvinvointipalvelualan sekä terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan yritykset ovat maailman nopeimmin kasvavia, ja terveydenhoitoon liittyvät kustannukset ovat suurimpia julkisen sektorin kustannuksia.

Nyt valitut ehdokkaat pääsevät osallistumaan rajattuun eurooppalaiseen hakuun, jossa Euroopan komissio valitsee digitaaliset innovaatiohubit. Hubien toiminnan on oltava voittoa tavoittelematonta. Ehdokkailla on mahdollisuus kehittää edelleen hakemuksiaan ja tarvitsemaansa yhteistyötä.

Eurooppalaiset digitaaliset innovaatiohubit (European Digital Innovation Hubs, EDIH) eli digitaaliset innovaatiokeskittymät ovat osa EU:n uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa. Ne toimivat digi-investointeja sekä erityisesti pk-yritysten digitalisaatiota vauhdittavina palvelukeskuksina.

Lue lisää: businessjyvaskyla.fi

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.