Viisi kysymystä restonomiopiskelijalle

Kuva
Tanja Jaatinen, restonomi AMK
Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksessa hankitaan liikkeenjohdossa tarvittavaa palveluliiketoiminnan ja talouden osaamista sekä opitaan kehittämään alan palveluita.

Imatralainen Tanja Jaatinen työskenteli vuosia erilaisissa ravintola-alan työtehtävissä. Pikkuhiljaa uralla eteneminen alkoi kiinnostaa yhä enemmän, joten restonomin tutkinnon suorittaminen tuli ajankohtaiseksi.

Taustalla oli jo tradenomin tutkinto sekä kokin koulutus, joten Jaatinen koki restonomin tutkinnon olevan luonteva lisä osaamispakkiin. Tie opintojen pariin aukesikin pian LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksessa.

Kysyimme Jaatiselta viisi kysymystä restonomiopinnoista, työnäkymistä ja vinkeistä uusille opiskelijoille.

 

1. Ovatko restonomiopinnot vastanneet mielikuviasi?

Opiskelut ovat edenneet suunnitellulla aikataululla. Käytännön harjoitukset ja ryhmätyöt sekä yrityksien kanssa tehdyt projektit ovat mielestäni parasta antia.  Koen oppivani tällaisissa tilanteissa parhaiten, kun pystyn soveltamaan teoriatietoa käytäntöön.

2. Yllättikö jokin asia opinnoissa tai työharjoittelussa?

Nykypäivänä käytetään teknologiaa lähes joka paikassa, joten tietotekniikan ja erilaisten käyttöjärjestelmien opetteleminen on ollut haasteellista, mutta opettavaista ja mielenkiintoista. On mahtavaa huomata, että tässäkin iässä voi vielä oppia uusia juttuja!

3. Mitä sinulla on toiveissa astuessasi takaisin työelämään uuden tutkinnon kera?

Itse asiassa olen pääsemässä jo uralla eteenpäin tulevan työtehtäväni kautta! En malta odottaa, että pääsen haastamaan itseäni tulevissa työtehtävissä ja soveltamaan nyt koulutuksen aikana saatuja oppeja myös käytäntöön. Aloitan muutaman kuukauden kuluttua uuden työn ravintolapäällikkönä MS Camilla -laivalla Lappeenrannassa.

4. Mitä mieltä olet alan tulevaisuudennäkymistä?

Yleisesti ravintola-alalla on aina tekijöille töitä, jos olet liikkeellä avoimin mielin ja muistat aina antaa täyden työpanoksesi. Positiivinen ote työskentelyyn ja ystävällinen suhtautuminen muihin kantavat pitkälle, ja luodut verkostot voivat tulevaisuudessa poikia mahtavia juttuja. Muista siis luoda positiivista mielikuvaa itsestäsi ja rakentaa verkostoja, ne voivat olla kullan arvoisia!

5. Minkä neuvon haluaisit antaa uusille opiskelijoille?

Oman tekemisen aikatauluttaminen ja suunnittelu on tärkeää.  Täytyy myös olla avoin kaikelle uudelle ja kuunnella herkällä korvalla toisten ideoita, sillä joka päivä oppii paljon uutta paitsi opettajilta niin myös opiskelukavereilta.

Aloittakaa opinnot avoimin mielin, verkostoitukaa, haastakaa itsenne ja uskaltautukaa oman mukavuusalueenne ulkopuolelle, niin saatte tästä kaikkein eniten irti!

 

 

Teksti: Karoliina Åman

Kuva
LAB detail tourism and hospitality glassware

Restonomi (AMK), hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto

Restonomina työskentelet ihmisten elämäntyylien, tarpeiden ja trendien aitiopaikalla.

Tilaa hakijan uutiskirje

Tilaa hakijan uutiskirje ja saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen ja valintaan liittyvissä asioissa. 

Sijainti