Työn monipuolisuus inspiroi

Kuva
LABin TKI-asiantuntija Katariina Velling
Imatralainen Katariina Velling työskentelee LAB-ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikössä TKI-asiantuntijana. Työssään hän nauttii erityisesti monipuolisista tehtävistä ja monialaisesta yhteistyöstä.

Katariina Velling kiinnostui LAB-ammattikorkeakoulun avoinna olleesta hyvinvointiyksikön TKI-asiantuntijan paikasta keväällä 2021. Hän työskenteli vielä silloin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä asiakkuuskoordinaattorina ja vastasi ikäihmisten jatkohoito- ja asumisratkaisujen päätöksistä. Uudenlaisia haasteita etsineelle Vellingille TKI-asiantuntijan moninainen työnkuva on tuntunut mieluisalta ja oikealta valinnalta.

”Olen täydentänyt osaamistani YAMK-tutkinnolla ja yliopisto-opinnoilla sekä työskennellyt myös sairaanhoitajana. Pystyn hyödyntämään kattavaa sosiaali- ja terveysalan työ- ja opiskeluhistoriaani nykyisessä työssäni, joka painottuu vahvasti terveys- ja hyvinvointiteknologiaan.”

”Opin joka päivä uutta”

Velling inspiroituu erilaisista sosiaalipsykologisista kysymyksistä, ja uusia ajatuksia kumpuaakin yleensä arjessa ja työssä tehdyistä havainnoista.

“Yritän ymmärtää jatkuvasti muuttuvaa maailmaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä sekä kiinnittyvien yhteisöjen että yksilön näkökulmasta. Avoimuus, keskinäinen arvostus ja innovatiivisuus ovat arvoja, joista haluan pitää kiinni niin työssä kuin elämässä yleisestikin.”

TKI-työn parhaaksi anniksi Velling mainitsee monialaisen yhteistyön. LABissa työskentelee 8 900 opiskelijaa viidellä eri koulutusalalla sekä 500 opettajaa ja TKI-asiantuntijaa, joiden kanssa pääsee tekemään yhteistyötä esimerkiksi monenlaisten projektien kautta.

”Meillä on talossa valtavasti osaamista niin opetuksen kuin TKI-toiminnankin saralla, ja on aina hienoa päästä tekemään työtä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi eri koulutustaustaisten ihmisten kanssa. Opin joka päivä uutta, ja saan uusia näkökulmia, joka auttaa minua tekemään työni paremmin.”

Velling kannustaa hakemaan LABiin, jos omaa osaamista vastaavia paikkoja on avoinna. ”LABissa työskentelyn monipuolisuutta ja joustavuutta on vaikea pukea sanoiksi, sillä tämä on oikeasti itse koettava!”

Työn ulkopuolella Velling nauttii pienistä ja konkreettisista projekteista sekä koirien ja hevosten kanssa puuhastelusta. ”Arkiharrasteiden lisäksi olen viime viikot ohjattuna opetellut kunnostamaan vanhaa pappatunturia”, Velling paljastaa.

Sijainti