TKI-työ lähellä sydäntä

Kuva
LABin liiketoimintayksikön TKI-päällikkö Elina Humala
LAB-ammattikorkeakoulun liiketoimintayksikön TKI-päällikkö Elina Humala nauttii tutkimuksen, kehittämisen ja innovaatioiden parissa työskentelystä.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan rautainen ammattilainen Elina Humala kokee TKI-työn inspiroivana. Työ on tarjonnut hänelle monipuolisuutta ja haasteita, joiden ratkomisesta Humala nauttii.

”Tylsistyn, jos työssä ei ole haasteita. TKI mahdollistaa uuden kokeilun, olemassa olevien raja-aitojen yli hyppäämisen ja kehittymisen niin henkilö- kuin organisaatiotasolla. On erityisen hienoa, kun pystyy auttamaan asiantuntijoita heidän TKI-työssään”, Humala kertoo.

Ennen LAB-ammattikorkeakoulua Humala työskenteli Jyväskylän yliopiston tutkimus- ja innovaatiopalveluiden tutkimusrahoitustiimissä.

”Aloitin urani Brysselissä kansainvälisessä ympäristössä ja kontekstissa. Bryssel tarjosi helikopterinäkymän EU:n poliitikkoihin, strategioihin ja toimiin. Muutin kuuden vuoden jälkeen takaisin Suomeen vuonna 2007 jatkamaan opintojani ja työskentelemään kehittämisyhtiöön, jossa uudistin julkisen ja yksityisen sektorin kansainvälistä hanketyötä.”

Uusia näkökulmia TKI-työhön

Elina Humala kiinnostui erityisesti LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston muodostamasta korkeakoulukonsernista, jossa hän näki synergiaetuja.

”On hieno mahdollisuus päästä työskentelemään uudessa ammattikorkeakoulussa ja olla mukana sen kehittymisessä. Lisäksi haluan jatkaa täällä omaa henkilökohtaista kasvupolkuani esihenkilön roolissa.”

Humalalle TKI-toiminta on aidosti lähellä sydäntä. Työ LABissa on tarjonnut hänelle uusia näkökulmia tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan.

“Koen, että LABissa on mahdollista kehittää ja luoda uutta keskittyen samalla oman yksikköni edistämiseen. LABin ja LUTin sekä Lappeenrannan ja Lahden kaupunkien toiminta ympäristöasioiden edelläkävijöinä lisäsivät LABin houkuttelevuutta työnantajana entisestään.”

Työssään liiketoimintayksikön TKI-päällikkönä Humala vastaa rahoitushakujen operatiivisesta toteutuksesta ja pyrkii saamaan enemmän kilpailtua tutkimusrahoitusta. Hän myös huolehtii yksikkönsä asiantuntijoiden TKI-osaamisen hyödyntämisestä ja sen kehittymisestä yhdessä toisen TKI-päällikön kanssa.

”Tämän viikon kohokohtia ovat esimerkiksi olleet kohtaamiset intialaisten ja saksalaisten vieraiden kanssa sekä TKI-työn arkiset rutiinit. Päällimmäisenä mieleen on jäänyt Idearace-tapahtuma, jossa inspiroiduin opiskelijoidemme mahtavista liikeideoista. Useat heidän ideoistaan ratkaisisivat myös yhteiskunnallisia haasteita. Heidän osaamisensa teki suuren vaikutuksen.”

Humala on iloinen mukavista ja osaavista kollegoista, joilta liikenee aina aikaa ja apua.

”Asiantuntijoiden kehittämisintoisuus tarttuu helposti. Olen sangen innostunut siitä, miten hyvin TKI- ja opetustyö on integroitu LABissa. Olen oppinut jo nyt paljon.”

”Pidän kysymyksistä miksi, mitä ja miten”

LAB-ammattikorkeakoulun arvot, rohkeus ja reiluus, vastaavat myös Humalan arvoja. Hänelle tärkeitä asioita elämässä ovat ystävät ja perhe sekä merkityksellisen työn tekeminen.

”Arvostan rohkeutta, rehellisyyttä ja vastuunkantoa. Olen utelias ja kiinnostunut monista asioista. Pidän kysymyksistä miksi, mitä ja miten”, Humala luettelee.

Kansainvälisyydestä nauttiva Elina Humala on ehtinyt asumaan Suomen lisäksi Belgiassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Vapaa-aika kuluu luonnossa moninaisin aktiviteetein: kävellen, meloen, hiihtäen, pyöräillen ja soutaen.