Sairaanhoitajaopiskelija Oona: ”Lahti on mielekäs opiskelijakaupunki, jossa tapahtuu tarpeeksi”

Kuva
Oona Löytänen opiskelee sairaanhoitajaksi Lahdessa
Aina oma tie unelmien opiskelupaikan ja työuran tavoittelussa ei ole suora eikä varsinkaan yksitoikkoinen: tämän tietää hyvin myös Oona, joka opiskelee sairaanhoitajan tutkintoa Lahdessa.

Olen Oona Löytänen, 25-vuotias alanvaihtaja Rovaniemeltä, ja opiskelen nyt Lahdessa sairaanhoitajaksi sosiaali- ja terveysalalla. Olen lähtenyt opiskelemaan uutta alaa aiempien matkailun ammattikorkeakouluopintojen ohelle koronapandemian vaikutuksesta.

Lähdin vuonna 2016 opiskelemaan puoli vuotta lukio-opinnoista valmistumisen jälkeen alaa, joka ei oikeastaan ollut intohimoni, mutta välivuosikaan ei tuntunut oikealta ratkaisulta. Innostuin matkailualasta, se oli innostavaa etenkin Lapin elämyksellisessä ympäristössä.

Muutin opintojen loppuvaiheessa töiden perässä Helsinkiin, jolloin korona iski, ja aloin pohtimaan omaa alavalintaani, kiinnostuksen kohteitani ja sitä, mitä aidosti tahtoisin tehdä ”isona”. 

Heräsin jossain vaiheessa ajatukseen, että ensihoitajan ammatti oli kutkutellut mielessä pitkään. Alanvaihtajana tilanne hakuprosessissa ei ole kuitenkaan nykyään helppo, ja suuri joukko kilpailee todella pienestä määrästä opiskelupaikkoja. Pohdin erilaisia vaihtoehtoja, ja päädyin hakemaan myös sairaanhoitajaksi sillä ajatuksella, että sen jälkeen voisin suunnata vielä käymään päälle ensihoitajan opinnot, jotka tutkinnosta puuttuvat.

Lahdessa on edullista asua sekä riittävästi palveluita

Korkeakoulua valikoidessa LAB tuntui oikealta ratkaisulta, koska koulun markkinointi oli miellyttävää ja Lahti mielekkäimmän oloinen opiskelukaupunki suuresta valikoimasta.

Lahti on minulle sopivan kokoinen paikka – sopiva välimaasto kotipaikastani Rovaniemestä ja aiemmin asumastani Helsingistä. Lahdessa on tarpeeksi palveluita, harrastuksia, vanhan alan työmahdollisuuksia opintojen oheen ja kaiken lisäksi edullista asumista. Lahti on myös tarpeeksi lähellä pääkaupunkiseutua ja Päijät-Hämettäkin laajempia työllisyysmahdollisuuksia.

Lahti on myös mielekäs opiskelijakaupunki, jossa tapahtuu tarpeeksi. LABissa on aktiivisia opiskelijajärjestöjä, jotka tarjoavat varmasti jokaiselle jotakin opintojen oheen.

Suosittelen LABia sekä Lahtea opiskelukaupunkina valtavasti jokaiselle – toivottavasti tavataan kampuksella!

Opiskele sairaanhoitajaksi Lahdessa!

Sairaanhoitajana ennaltaehkäiset sairauksia, hoidat sairastuneita sekä edistät terveyttä ja hyvinvointia. Sairaanhoitaja työllistyy hyvin niin Suomessa kuin ulkomailla