Peliala työllistää LABin alumneja

Kuva
Teemu Tammisalo ja Toni Tilsala työskentelevät pelialan startup-yrityksessä Lahdessa.
Kuvassa Teemu Tammisalo ja Toni Tilsala.
LABista ponnistanut Latchback Games valloittaa pelialaa uudesta näkökulmasta.

Lahden StartHubin tiloissa rakennetaan dieselpunk-maailmaan sijoittuvaa tarinaa, jossa historia on kirjoitettu uusiksi: ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa Eurooppaa hallitsee suurvallaksi noussut Italia sekä joukko yhteisen Euroopan puolesta toimivia agentteja.

Tekeillä on Crankshaft Crust -niminen toisen persoonan roolipeli, joka ammentaa visuaalisia vaikutteita Art Deco -estetiikasta.

Koulun penkiltä pelialalle

LAB-ammattikorkeakoulusta vuonna 2019 medianomiksi valmistunut Toni Tilsala ei jäänyt opintojensa päätyttyä toimettomaksi. Koulu oli koko opiskelun ajan kannustanut toteuttamaan itsenäisesti omia ideoitaan, joten Tilsala sekä toisesta ammattikorkeasta valmistunut Antti Salokannel päättivät työllistää itse itsensä. Syntyi lahtelainen pelialan startup-yritys Latchback Games.

Toni Tilsala ja Teemu Tammisalo.

”Pelialalla puhutaan paljon ensimmäisen ja kolmannen persoonan peleistä, joten halusimme lähteä tutkimaan minkälainen olisi toisen persoonan peli”, Art Director Toni Tilsala kertoo.

”Pelissä seurataan yhden agentin matkaa, mutta sen sijaan, että ohjaisimme kyseisen agentin toimintaa, olemmekin tämän apurina ja vaikutamme välillisesti agentin tekemiin ratkaisuihin. Tarinankerronta tapahtuu siis toisesta persoonasta samalla tavalla kuin Sherlock Holmesin tarinat on kerrottu Watsonin perspektiivistä”, johtava ohjelmoija Teemu Tammisalo avaa.

StartHub tarjoaa parhaat vinkit – ja flipperin

Latchback Gamesin kymmenhenkinen porukka koostuu pääosin entisistä ja nykyisistä LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoista. Mukana on useita artisteja, koodari, pelisuunnittelija sekä liiketoiminnan osaaja. LABin opettajat ovat olleet apuna vinkkaamassa avoimista paikoista sopiville opiskelijoille.

“Itse sain työpaikasta tiedon LABin lehtori Henri Koukalta, joka vihjasi mahdollisuudesta lähteä mukaan kehittämään peliä. Tälläkin hetkellä tarvitsisimme uusia koodareita”, Tammisalo vinkkaa.

Kääntyminen LABin ja sen yhteydessä toimivan StartHubin puoleen on ollut Toni Tilsalalle luontevaa. Tilsala oli jo opiskeluaikanaan aktiivinen hahmo opiskelukavereiden keskuudessa. Art Directorin kädenjälkeä ovat muun muassa Lahden kampuksen opastekyltit ja lukuisat haalarimerkit.

”Meillä on StartHubissa huikeat ilmaiset toimitilat keskeisellä sijainnilla Lahdessa. Jos sinulla on yritysidea mielessä, kannustan tulemaan paikan päälle juttelemaan. Täällä on parhaat tyypit, joilta saa tosi hyvät vinkit.”

”Ja täällä on myös biljardipöytä ja flipperi”, Teemu Tammisalo komppaa.

Ideasta yritykseksi

StartHub on Lahden kampuksen yhteydessä sijaitseva startup-keskus, joka on Lahden kaupungin, LAB-ammattikorkeakoulun ja Iskun yhteinen ponnistus kasvuyrittäjyyden edistämiseksi. Lappeenrannassa vastaavaa toimintaa tarjoaa yrityshautomo Business Mill, jonka palveluita voivat hyödyntää kaikki kasvuhaluiset eteläkarjalalaiset yritykset ja tiimit sekä Lappeenrannan kampuksen opiskelijat ja henkilökunta.

 

Sijainti