Patricia Seppälän säätiön kuvajournalistipalkinto Muotoiluinstituutin alumnille: ”Palkinto mahdollistaa itsenäisen työskentelyn kuvaprojektien parissa”

Kuva
Mikko Suutarinen
Patricia Seppälän säätiön kuvajournalistipalkinto jaettiin tänä vuonna kolmelle kuvajournalistille, joista kaikki ovat opiskelleet Muotoiluinstituutissa.

Valokuvausta Muotoiluinstituutissa opiskelleen ja keväällä 2018 valmistuneen Mikko Suutarisen lisäksi vuoden 2020 Patricia Seppälän säätiön kuvajournalistipalkinnon saivat myös Muotoiluinstituutissa opiskelleet Heidi Piiroinen ja Heikki Saukkomaa. Kunkin palkinnon suuruus on 12 000 euroa.

Mikko Suutarinen pitää palkintoa merkittävänä ja mahdollistavana asiana. ”Omasta työstä on kiva saada tunnustusta. Kuvajournalistipalkinto mahdollistaa itsenäisen työskentelyn kuvaprojektien parissa, mikä itsessään on hyvä lähtökohta synnyttää jotain uutta.”

Freelance-kuvaajana Helsingissä toimivalle Mikolle tämänhetkinen työtilanne on uusi. Valmistumisensa jälkeen hän teki osa-aikaisuuksia Helsingin Sanomille, mutta nyt suurin osa ajasta tulee menemään omien valokuvaprojektien sekä kuvauskeikkojen parissa.

”Opiskeluaikoina haaveet olivat pitkälti dokumentaarisen valokuvan ja kuvajournalismin parissa ja ne tuntuivat omilta alusta asti. Epäselvää toki oli, löytyykö töitä vai tehdäänkö tätä hommaa vain itselleen.”

”Koin opiskelun Muotsikassa hyvin intensiivisenä ja yhteisöllisenä”

Mikko suosittelee Muotoiluinstituuttia kaikille, jotka haluavat kehittää itseilmaisuaan.

”Koin opiskelun Muotsikassa hyvin intensiivisenä ja yhteisöllisenä. Kohtalaisen tiivis opiskelijamäärä mahdollisti sen, että opetuskin saattoi olla todella yksilöllistä. Kanssaopiskelijoilta saatu hyöty oli myös korvaamaton.”

Vinkiksi opiskelijoille ja tuleville hakijoille Mikko neuvoo, että omia töitään kannattaa rohkeasti tarjota eteenpäin, sillä niihin saattaa itse suhtautua usein liian kriittisesti. ”En tiedä, onko tämä tavanomaista, mutta mielestäni kurssitöihin kannattaa suhtautua tosissaan, eikä niinkään ajatella niitä arvosanoina.”

» mikkosuutarinen.com

Mikko Suutarinen, Muotoiluinstituutin alumni

Patricia Seppälän säätiö edistää kuvajournalismin, lehtikuvauksen ja muun dokumentoivan valokuvauksen kehitystä ja tukee kuvajournalismiopintoja sekä alan projekteja, esimerkiksi näyttelyitä ja kirjahankkeita. Kuluneen kahden vuosikymmenen aikana säätiö on tukenut kuvajournalismia monin eri tavoin runsaalla kahdella miljoonalla eurolla.

 

Teksti: Elina Jokela

Kuva
A reflection of a man taking a picture

Medianomi (AMK), valokuvaus

Valokuvausta opiskelleena medianomina havainnoit, tulkitset ja rakennat todellisuutta.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti