Palvelumuotoilijoita tarvitaan kaikkialla, sanoo LABin Muotoiluinstituutissa opiskeleva Satu Kiiski

Kuva
Palvelumuotoilun opiskelija Satu Kiiski
Ihmisläheisyys ja monipuoliset työskentelymahdollisuudet ovat palvelumuotoilun ehdottomia plussia. ”Muotoilijat voivat työllistyä minne päin maailmaa tahansa”, Satu Kiiski toteaa.

Satu Kiiski opiskelee palvelumuotoilua LABin Muotoiluinstituutissa Lahden kampuksella. Hänellä on työskennellyt aikaisemmin lähihoitajana, mutta alan vaihto oli ollut mielessä jo jonkin aikaa.

Satu selaili eri vaihtoehtoja internetistä, huomasi palvelumuotoilun opinnot ja kiinnostui heti. Alassa viehätti erityisesti ihmiskeskeisyys.

”Jotenkin se varmaan kumpuaa luonteesta, kun tykkään toimia ihmisten kanssa. Palvelumuotoilu houkutteli myös siksi kun sitä tarvitaan lähes kaikkialla. Muotoilijat voivat työllistyä minne päin maailmaa tahansa esimerkiksi muotoilutoimistoihin, pelifirmoihin tai kaupunkisuunnitteluun. Opintoihin kuuluu harjoittelujakso työelämässä ja moni työllistyy sitä kautta.”

Päätettyään hakea opiskelemaan Satu aloitti pääsykokeisiin valmistautumisen. Hän ilmoittautui kolme kuukautta kestäneelle viestinnän ja markkinoinnin kurssille sekä perehtyi suomalaiseen designiin.

”Vuonna 2019 pääsykokeet kestivät kolme päivää. Pääsin sisälle ensimmäisellä yrittämällä.”

Työelämävierailut tuovat opiskeluun inspiraatiota

Opinnot ovat olleet hyvin mielenkiintoisia ja opiskelu monipuolista. Opintoihin on kuulunut esimerkiksi luovien suunnittelumenetelmien, visuaalisen suunnittelun sekä asiantuntijaviestinnän opintokokonaisuuksia.

Luentojen ja kirjallisuuden lisäksi opiskelu on koostunut ryhmätöistä ja yhteistöistä eri yritysten kanssa.

”Meillä on ollut paljon vierailuja eri organisaatioissa, ja niistä saa paljon inspiraatiota omaan opiskeluun. Muotoiluinstituutin ryhmätyöt ovat myös iso plussa. Joillakin kursseilla on mukana opiskelijoilta kaikilta Muotsikan aloilta. Ryhmätöissä meidät kaikki opiskelijat sekoitetaan keskenään, jolloin syntyy ryhmä, jossa on huikea määrä eri alojen osaamista.”

Satu suosittelee palvelumuotoilun opiskelua kaikille niille, jotka haluavat toteuttaa itseään, ymmärtää asiakasta, olla luovia sekä verkostoitua tulevien huippuammattilaisten kanssa.

”Toki yksi hyvä syy hakea Muotsikkaan on myös se, että jatkat merkittävää muotoilun historiaa.”

 

Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko

Palvelumuotoilija on luova ongelmanratkaisija

Palvelumuotoilu on ihmis- ja käyttäjälähtöistä suunnittelua. Alaa opiskelleena muotoilijana voit työskennellä esimerkiksi pelifirmassa, palvelumuotoiluun ja digitaalisuuteen suuntautuneessa yrityksissä tai kaupunkisuunnittelua ja arkkitehtipalveluja tarjoavassa toimistossa Suomessa tai ulkomailla.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti