Opiskelijat ovat Vismalle tärkeitä – tulevaisuudessa opiskelijat halutaan mukaan oikeiden bisneskeissien ratkaisuun

Kuva
Visman rekrytointivastaava Inka Lampinen
Ohjelmistoyhtiö Vismalla on pitkä kokemus opiskelijoiden kanssa tehtävästä työstä. Perinteistä yhteistyötä ovat olleet esimerkiksi opiskelijoiden kanssa järjestettävät työpajat ja hackathonit. LAB-ammattikorkeakoulun myötä yhteistyö tulee tiivistymään.

”Ajatuksena on, että pystyisimme tekemään konkreettista yhteistyötä aikaisempaa syvemmin. Haluamme ottaa opiskelijat vieläkin vahvemmin mukaan oikeiden bisneskeissien ratkaisuun”, kertoo Visma Solutionsin rekrytointivastaava Inka Lampinen

Askeleita siihen suuntaan on jo otettu, kun Visma Solutions avasi sivutoimipisteen LABin ja LUT-yliopiston yhteiselle kampukselle Lappeenrantaan.

”Tämä oli yksi tapa tulla lähemmäksi niin LABin kuin LUTinkin opiskelijoita, ihan konkreettisesti”, Lampinen kertoo.

Yhteistyötä kannattaa tehdä jo opiskeluaikana

Visma on kiinnostava työnantaja etenkin liiketalouden ja tekniikan osaajille. Tällä hetkellä kysyntää on etenkin tietotekniikan ammattilaisille.

”Ohjelmistokehityksen puolella on suuri tarve työntekijöille niin nyt kuin tulevaisuudessa. Tarvitsemme myös liiketalouden osaajia esimerkiksi asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtäviin”, Lampinen sanoo.

Hän kannustaa opiskelijoita tekemään yhteistyötä Visman kanssa jo opiskeluaikana. Esimerkiksi harjoittelupaikkoja kannattaa aina hakea.

”Olemme valmiita yhteistyöhön ja toivomme, että opiskelijat ovat meihin aktiivisesti yhteydessä. Kuulemme mielellämme opiskelijoiden ideoita ja ajatuksia siitä, mitä pitäisi tehdä ja mihin työelämää tulisi viedä. Haluamme olla mukana mahdollistamassa sitä, mitä LABin opiskelijat kokevat tarvitsevansa.”

LABin tavoite on yhdistää opiskelu ja työelämä niin, että opiskelijat kerryttävät omaa ansioluetteloaan jo opintojen aikana ja luovat pysyviä suhteita työnantajiin samalla kuin opiskelevat.

Lampinen allekirjoittaa tavoitteen.

”Haluamme, että kuilu työelämän ja opiskelun kanssa kuroutuisi pienemmäksi.”

 

Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko
Kuva: Visma

8500 uutta näkökulmaa

Opiskelijoilla on hallussaan uusimmat tiedot ja taidot. Hyödynnä osaajien tarmo ja uudistusvoima omassa työssäsi.

Kuva
A boy in the mirror

Kevään yhteishaku

Opiskelun ja työn parhaat puolet samasta paikasta! Tutustu kevään yhteishaun koulutustarjontaan ja aikatauluihin.