Mediasisällön suunnittelija löysi mieluisan työpaikan visuaalisten taiteiden museosta

Kuva
Mediasisällön suunnittelun alumni Elias Outakivi
LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin mediasisällön suunnittelun koulutuksesta valmistuneet medianomit työskentelevät monipuolisesti erityyppisten työtehtävien ja töiden parissa. Urapolkujen kirjo alalla on valtava: jotkut sijoittuvat esimerkiksi mediataloihin tai mainostoimistoihin, osa päätyy pelialalle sekä monet mielivät elokuva- ja tv-tuotantoihin.

LABin Muotoiluinstituutin alumnille, Elias Outakivelle, inspiroiva työpaikka löytyi Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvasta. Mediatuottajana työskentelevä Outakivi pitää teknologian ja taiteen rajapinnassa puuhastelua sekä uuden museon digitaalisten ratkaisujen ja sisältöjen rakentamista mielenkiintoisena mahdollisuutena.

”Olen päässyt suunnittelemaan täysin uudenlaista visuaalisten taiteiden museokokonaisuutta eli Malvaa. Olen muotoillut kaikenlaisia digitaalisia ratkaisuja, sisältöjä ja rakenteita sekä suunnitellut tekniikkaa, jolla asiakkaat tulevat käyttämään näyttelyitä. Digitaalisuus liittyy todella moneen asiaan museomaailmassa ja se tukee asiakaspalvelua. Korona on kiihdyttänyt tietynlaista teknologista loikkaa myös museoalalla”, Outakivi sanoo.

”Olihan se kiva nähdä oma kädenjälki telkkarissa”

Outakivi muistelee lämmöllä opiskeluaikojaan Muotoiluinstituutissa. Erityisesti luokkalaisten kesken vallinnut hyvä ryhmähenki on jäänyt mieleen. Outakivi päätyi aikoinaan hakemaan pariinkin otteeseen Muotoiluinstituuttiin sen arvostetun aseman ja tunnettuuden ansiosta – myös muutama kaveri oli jo opiskelemassa Muotsikassa ja heidän suosituksensa viimeistelivät jatko-opiskelupaikan valinnan.

”En ole ikinä pitänyt pänttäämisestä, mutta Muotoiluinstituutissa yhdistyi teoria ja tekeminen. Lisäksi Muotsikan eri koulutukset tekivät keskenään yhteistyötä ja oli mielenkiintoista päästä näkemään monenlaisia toiminta- ja ajattelutapoja.”

Outakivi käväisi opintojen aikana myös vaihdossa Englannissa, Coventryn yliopistossa. Siellä hän toteutti lyhyen dokumentin birminghamilaisesta katutaiteilijasta. Alan kokemusta kertyi myös työharjoittelusta Gimmeyawallet Productionilla, jossa Outakivi pääsi avustamaan niin kuvauksissa kuin jälkituotannossakin.

”Sain olla mukana kahdessa isossa tuotannossa, Docventuresissa (3. tuotantokausi) ja Sami Yaffa – Sound Trackerissa (2. kausi). Tuotannoissa oli Suomen eturivin media-alan tyyppejä töissä ja sain oppia, miten sisältöä tuotetaan ja mitä he kokivat merkitykselliseksi. Olihan se kiva nähdä oma kädenjälki telkkarissa”, Outakivi hymyilee.

Mediasisällön suunnittelija voi löytää töitä yllättävistäkin paikoista

Media-alan jatkuvasti kehittyessä myös uusia työpaikkoja alalle syntyy lisää. Outakiven pitkän tähtäimen suunnitelmiin lukeutuu ainakin maisterin tutkinto, mutta tällä hetkellä tavoitteena on keskittyä 100-prosenttisesti uuteen, digitaalisia elämyksiä ja interaktiivisia näyttelyitä tarjoavaan Lahden visuaalisten taiteiden museoon, Malvaan.

”Näen museoalan olevan suuressa nosteessa. Mielenkiintoista ajatella, miten voimme tulevaisuudessa tuoda ja tuottaa teknologian avulla taidetta ihmisille. Tässä työssä innostun eritoten sellaisten lopputuotteiden suunnittelusta ja toteuttamisesta, joista on aidosti hyötyä ja iloa käyttäjälle.”

LABin Muotoiluinstituuttia ja mediasisällön suunnittelun koulutusta Outakivi suosittelee kaikille, joita kiinnostaa visuaalinen viestintä, liikkuvan kuvan ja liikegrafiikan tekeminen sekä niille, jotka haluavat työskennellä esimerkiksi pelimaailmassa jonain muuna kuin koodarina tai teknisenä henkilönä.

”Mediasisällön suunnittelijalle löytyy kattavasti erilaisia duuneja, yllättävistäkin paikoista. En esimerkiksi vielä opiskeluaikana olisi osannut kuvitellakaan päätyväni museoon töihin, mutta onneksi löysin tällaisen vaihtoehdon”, kiteyttää Elias Outakivi.

 

Teksti: Elina Jokela

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti