Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan osaajille on kysyntää

Kuva
lehtori hanna mari katila
Lehtori Hanna-Mari Karhisen mukaan matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan alalle kaivataan rohkeita visionäärejä.
Matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnassa puhaltavat muutosten tuulet. Alalle kaivataan tulevaisuudessa kipeästi uusia tekijöitä, joilla on näkemystä sekä rohkeutta uudistaa ja kehittää palveluja.

Lehtori Hanna-Mari Karhisen mukaan matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus antaa valmiudet toimia erilaisissa tehtävissä, sillä koulutus on sisällöltään hyvin monipuolista. Opinnot pitävät sisällään matkailun ja tapahtumajärjestämisen lisäksi kursseja muun muassa yrittäjyyden, esimiestyön ja johtamisen aiheista. Opiskelijat pystyvät myös räätälöimään omaa opintokokonaisuuttaan vapaasti valittavilla kursseilla, joita löytyy LABin valikoimista runsaasti.

”LAB on monialainen korkeakoulu, ja mielestäni on hieno asia, että opiskelijamme pystyvät ottamaan vapaasti valittavia kursseja esimerkiksi sosiaalialan, tekniikan tai Muotoiluinstituutin puolelta”, Karhinen kertoo.

Opintojen aikana ja työelämässä ei joudu olemaan koskaan yksin, sillä asioita tehdään aina osana isompaa tiimiä. Opintojen aikana pääseekin sukeltamaan kattavasti erilaisten projektien pariin, joka on Karhisen mukaan opiskelijoille myös kilpailuetu.

”LABissa opiskelijat pääsevät jo opiskeluaikana työskentelemään eri yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa projektien muodossa. Usein sitä kautta löytyy myös tulevaisuuden työpaikka.”

restonomiopiskelija oscar sourander
Restonomiopiskelija Oscar Sourander pitää hyvää opiskeluilmapiiriä tärkeänä viihtyvyystekijänä.

Hyvä kielipää ja into matkustamiseen vetivät alalle

Restonomiksi matkailu- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutusohjelmassa opiskeleva Oscar Sourander etsi alaa, jolla pääsisi hyödyntämään taitojaan.

”Minulla on hyvä kielipää ja toivoin löytäväni alan, jossa voisin käyttää sitä hyödyksi. Lisäksi matkailu on aina ollut lähellä sydäntäni. Halusin myös opiskelemaan lähelle kotikaupunkiani Järvenpäätä, ja olin kuullut, että Lahti on hyvä opiskelukaupunki, joten se valikoitui kohteekseni.”

Sourander aloitti opintonsa korona-aikana, joten kampusalue ei ole vielä tullut kovin tutuksi.  Etäopiskelu ei ole kuitenkaan haitannut tutustumista muihin luokkalaisiin sekä opettajiin.

”Meidän kaikki luokkalaiset tulevat hyvin toimeen keskenään sekä opettajien kanssa. Mielestäni, kun hyvän opiskeluilmapiirin perusta on tällä tavalla kunnossa, niin kaikki onnistuu. Lisäksi täällä on opettajia, jotka oikeasti osaavat asiansa”, hän kertoo.

Restonomi (AMK), matkailu- ja tapahtumaliiketoiminta

Restonomina työskentelet ihmisten elämäntyylien, tarpeiden ja trendien aitiopaikalla. Yhdistät kannattavan liiketoiminnan ja asiakkaiden tunnekokemukset vastuullisesti sekä uudistat ja kehität matkailu- ja ravitsemisalan palveluita sekä liiketoimintaa.

Sijainti