Maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentava koulutus mahdollisti unelmien opiskelupaikan Dianalle

Kuva
Medianomiopiskelija Diana Alekseeva
LAB-ammattikorkeakoulussa järjestetään vuosittain maahanmuuttajataustaisille henkilöille suunnattu valmentava koulutus, jonka tavoitteena on kehittää ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin vaadittavia taitoja. Maksuton maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentava koulutus onkin mahdollistanut monelle haluamansa opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.

LABin Muotoiluinstituutissa graafista suunnittelua ensimmäistä vuotta opiskeleva Diana Alekseeva kokee valmentavan koulutuksen auttaneen häntä opiskelupaikan saannissa. ”Hain ensimmäisen kerran LABiin vuosi sitten, mutta en päässyt. Päädyin silloin etsimään erilaisia kursseja, jotka valmistaisivat valintakokeisiin sekä korkeakouluopintoihin. Halusin myös parantaa englannin kielen lisäksi suomen kielen osaamistani.”

Pietarista kotoisin oleva Diana aloitti vajaa vuosi sitten maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen, jonka jälkeen keväällä 2020 hän haki korkeakoulujen yhteishaussa opiskelemaan LAB-ammattikorkeakouluun. Unelma kävi vihdoin toteen, kun hän kuuli päässeensä opiskelemaan Muotoiluinstituuttiin graafista suunnittelua. ”Muutin Suomeen ja Lahteen viisi vuotta sitten, sillä monet sukulaisistani asuvat täällä. Pidän Lahdesta kaupunkina ja olen todella iloinen, että pääsin opiskelemaan nimenomaan tänne.”

Diana kartutti etenkin suomen kielen taitoaan merkittävästi valmentavan koulutuksen aikana. Koulutukseen sisältyvät kurssit olivat tuoreen ammattikorkeakouluopiskelijan mielestä mielenkiintoisia ja ne sisälsivät paljon erilaisia luovia tehtäviä, jotka kehittivät kielitaidon lisäksi myös itseilmaisua. Erityisesti opettajien positiivinen asenne ja hauskat oppimismetodit jäivät Dianan mieleen.

”Koulutuksen aikana pääsin tutustumaan ammattikorkeakouluarkeen Lahden kampuksella sekä perehdyin olennaisiin opiskelijan työkaluihin ja järjestelmiin – näistä asioista on paljon hyötyä etenkin nyt, kun aloitin medianomiopinnot LABissa.”

Diana suosittelee maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta kaikille maahanmuuttajataustaisille, jotka haluaisivat hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon, mutta esimerkiksi suomen kielessä olisi vielä petrattavaa. ”Koulutus on hyvä väylä myös niille, jotka eivät pääse ensimmäisellä hakukerralla sisään, kuten minä. Jos korkeakouluopiskelu todella kiinnostaa, onnistut varmasti seuraavassa yhteishaussa – tärkeintä on kuitenkin valmistautua perusteellisesti”, rohkaisee Diana tulevia hakijoita.

 

Teksti: Elina Jokela

Maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentava koulutus

Valmentava koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajataustaisille henkilöille, joiden tavoitteena on hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon Suomessa.

Medianomi (AMK), graafinen suunnittelu | Lahti

Graafista suunnittelua opiskelleena medianomina olet visuaalisesti vahva ja monipuolinen media-alan osaaja. Työpaikkasi voi olla esimerkiksi viestintä- tai mainostoimisto, mediatalo, kustantamo, pelifirma tai palvelumuotoiluun erikoistunut toimisto Suomessa tai ulkomailla.

Tilaa uutiskirje!

» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. 

» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.

Sijainti