Imatran kaupungin ja LABin yhteistyö on alkanut vilkkaasti
Idea pikkukuraattorista tuli alun perin LABin sosionomiopiskelijalta. Hän etsi itselleen harjoittelupaikkaa ja oli ideoinut kokeilun, jossa tulisi harjoitteluun Imatran kaupungin perusopetukseen. Harjoittelun aikana hän tutustuisi kuraattorin ja opinnonohjaajan tehtäviin ja toimisi yhteistyössä useiden eri ammattilaisten kanssa.
Ajatus oli, että opiskelija toimisi erityisen lähellä oppilaiden arkea, kertoo Imatran kaupungin opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio.
”Erityisen hienoa on se, että ajatus tuli alun perin opiskelijalta. Tartuimme siihen mielellämme, sillä idea on hieno. Tietääkseni muita vastaavanlaisia kokeiluja ei Suomessa ole.”
Ensimmäisen opiskelijan oli tarkoitus aloittaa harjoittelu kuluneena keväänä. Korona-pandemia kuitenkin sotki suunnitelman ja harjoittelu keskeytyi. Kokeilun alku siirtyi luultavasti seuraavaan syksyyn.
Yksi yhteinen teema on kansainvälisyys
Yhteistyötä on suunniteltu myös esimerkiksi kansainvälisyyteen ja kielitaitoon liittyen. Imatran Kosken koulukeskus on painottunut kielten opetukseen ja kansainväliseen toimintaan.
”Olemme suunnitelleet esimerkiksi sellaista, että LABin kansainväliset opiskelijat voisivat tulla mukaan opetukseen ja siten tuoda mukanaan kansainvälisyyttä koululaisten arkeen. Kansainvälisyys voisi näkyä monella eri tavalla, esimerkiksi vaikka kotitaloudessa voitaisiin järjestää kansainvälisiä teemakursseja”, Rovio kertoo.
Hän toivoo, että imatralaiset koululaiset pääsisivät myös paikan päälle Lappeenrannan kampukselle aistimaan kansainvälistä tunnelmaa.
”Toisaalta, etäopetusvälineet mahdollistavat sen, että aina ei tarvitse olla fyysisesti läsnä.”
Uusien ideoiden mahdollistaminen tärkeää
Imatran kaupungin ja LABin välillä on ideoitu myös paljon muita yhteistyön muotoja. Viimeisimpänä keskusteluissa on pohdittu esimerkiksi mahdollisuutta muodostaa Imatran kaupungin henkilökunnalle sujuvia ammatillisia täydennyskoulutusväyliä.
Rovio iloitsee siitä, että yhteistyö LABin kanssa on lähtenyt liikkeelle aktiivisesti. Avauksia on tullut puolin ja toisin ja myös LABin opiskelijat ovat olleet aktiivisia.
”Siihenhän LABkin kannustaa, aktiivisuuteen ja uudenlaiseen ajatteluun. Meidän tehtävämme on mahdollistaa tällaiset uudet ajatukset. Kun molempien osapuolten näkemykset tilanteesta ovat samanlaiset, syntyy uusia ideoita ja ne myös toteutetaan.”
Teksti: Jonna Mielonen-Jumisko
Kuva: Imatran kaupunki
Yli 8500 uutta näkökulmaa
Kaipaako liiketoimintasi vauhditusta? Me ja yli 8500 opiskelijaamme autamme. Tulevia asiantuntijoita löytyy monelta eri alalta: liiketaloudesta, tekniikasta, hotelli-, ravintola- ja matkailualalta, sosiaali- ja terveysalalta sekä muotoilusta, taiteesta ja visuaalisesta viestinnästä.
Tilaa uutiskirje!
» LABin uutiskirje tarjoaa uusimmat kuulumiset suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa.
» Hakijan uutiskirjeestä saat sähköpostiisi ajankohtaiset tiedot ja vinkit hakemiseen sekä valintaan liittyvissä asioissa.