Matkusta viisaasti – Trisdomia kehitettiin opiskelijaprojektina
Yrittäjä Satu Valero halusi hyödyntää oppilaitosyhteistyötä palvelun kehittämisen tueksi. Neljän kuukauden mittaisella projektikurssilla ryhmä opiskelijoita vastasi toimeksiantoon, joka sisälsi palvelun testaamisen ja konseptoinnin sekä liiketoiminnan mallintamisen.
Opiskelijoiden kanssa työskentely oli vaivatonta, yhteistyö toimi alusta saakka saumattomasti. Jokaisella tiimissä oli omat vahvuutensa mitä pyrittiin hyödyntämään projektissa.
Projektin ensimmäisessä vaiheessa kerättiin asiakastietoa, muodostettiin asiakassegmentit sekä käyttäjäprofiilit ja hahmoteltiin asiakkaan palvelupolut. Opiskelijat toteuttivat myös asiakaskyselyn ja suunnittelivat asiakaskokemuksen johtamista. Toinen vaihe keskittyi palvelun kehittämiseen eri ideointimenetelmillä, joista saatiin tuloksiksi konkreettisia toimenpiteitä asiakaspalvelun, viestinnän ja mielikuvien kehittämisen tueksi.
Projektin viimeisessä vaiheessa mallinnettiin palveluprosessi, laadittiin suunnitelma visuaalisuudelle ja viestinnälle sekä konseptoitiin ja mallinnettiin liiketoiminta. Opiskelijat ottivat prosessin aikana laajasti mukaan matkailutrendien, arvojen ja erilaisten analyysien vaikutukset sekä peilasivat niitä Trisdomin palveluun. Tuloksena oli perusteellinen konseptikuvaus, johon oli koottu yrittäjän kanssa yhdessä kehitetty nimi, logo ja slogan sekä kehittämistyön tulokset.
"Oli aivan huikeaa huomata, kuinka innokkaasti opiskelijat lähtivät projektiin, uskalsin antaa heille paljon vapauksia, varsinkin visuaalisten osuuksien toteuttamisessa, missä apu oli korvaamatonta. Sain todella paljon hyötyä ja vauhtia projektista yritykseni valmiiksi saattamiseen, minkä olisin muussa tapauksessa tehnyt yksin", kehuu Valero.
Teksti: Ninni Andelin
Kehittämistyö on toteutettu osana Korkeakoulut innovaatiotoiminnan vauhdittajina – DYNAMO -hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto EAKR/Päijät-Hämeen liitto. Lue lisää hankkeestamme: www.lab.fi/projekti/dynamo
LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat tekevät opintojensa yhteydessä yritysyhteistyötä, josta on konkreettista hyötyä yritykselle. Organisaatio voi kehittää toimintaansa mm. opiskelijaprojekteilla, harjoittelujaksoilla tai teettämällä opinnäytetöitä.