RuokaSyke - verkostoista voimaa Hämeen ruokaidentiteetin vahvistamiseen

Hämeen ruokastrategia 2030:n päivitys ja siihen liittyvät mitattavat tavoitteet auttavat ohjaamaan alueen ruokajärjestelmän toimijoiden toimintaa yhtenäiseen suuntaan. Yhteinen käsitys tavoitteista ja niiden seurannasta vähentää resurssien hajautumista ja parantaa yhteistyön tehokkuutta. Lisäksi strategia tukee hämäläisen ruokaidentiteetin järjestelmällistä kehittämistä, mikä avaa uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen, markkinointiin ja synergiaetujen saavuttamiseen. Hämeen alueen ruokaketju on monimuotoinen, sisältäen maaseutuyrityksiä ja kaupunkialueiden toimijoita, joiden tarpeet tulee huomioida toimenpiteiden suunnittelussa. Ruokaidentiteetin kehittämisessä on korostettu paikallisten erityispiirteiden huomioimista ja yhteistyön vahvistamista.



RuokaSyke - verkostoista voimaa Hämeen ruokaidentiteetin vahvistamiseen -hankkeen kohderyhminä ovat Kanta- ja Päijät- Hämeen alueen alkutuottajat, ruokajärjestelmän toimijat, oppilaitokset, pk-yritykset ja kehittäjäorganisaatiot. Välittömät hyödynsaajat, kuten alkutuottajat ja elintarvikealan yritykset, saavat lisääntynyttä hyötyä strategian selkeytymisestä ja yhteistyön kehittymisestä. Välillisiä hyötyä saavat kuluttajat, alueen asukkaat, koulutusorganisaatiot ja muut sidosryhmät. Strategian menestyksellinen jalkautus ja kaikkien toimijoiden sitoutuminen luovat vahvan pohjan Hämeen ruoka-alan tulevaisuudelle.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansallinen
Rahoitus
Maaseuturahasto 2021-2027 Flat rate
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Teknologia
Projektissa tapahtuu

Hei Hämeen ruokasektorin toimijat!

On taas aika tavata hankekuulumisten ja tiedonvaihdon merkeissä. Kutsumme kaikki yhteisen RuokaHämeen toimijat kertomaan ja kuulemaan mitä tapahtuu Hämeen ruoka-alalla tällä hetkellä.

Järjestämme tapaamisen osana RuokaSyke –hanketta, jossa vahvistamme alueen verkostoja ja päivitämme Hämeen ruokastrategian. Hankkeessa jatkamme RuokaKoordinaatti ja Kehys -hankkeissa tehtyä verkostotyötä. Osana hanketta tulemme järjestämään RuokaHämeen verkostoille säännöllisiä etä-aamukahvitapaamisia. Tämä ensimmäinen live tapaaminen toimii myös aamukahvien lanseeraustilaisuutena.

29.10.25 HAMK Visamäen kampus, F-talo, SmartBio Center, Visakaarre 7

 

Kestävän kehityksen tavoitteet
Projektipäällikkö
Ilkka Pajari
TKI-asiantuntija
ilkka [dot] pajariatlab [dot] fi
Yhteistyössä
Sijainti