MOSAIC - Mastering job-Oriented Skills in Arts & Crafts thanks to Inclusive Centres of vocational excellence

Eurooppalainen käsi- ja taideteollisuusala on värikäs mosaiikki, joka syntyy intohimosta, perinteistä, kulttuurista ja taidoista. Se on merkittävä taloudelle sekä kilpailukyvylle ja vaatii tehokkaan koulutusjärjestelmän, joka on vastaa teknologian nopeisiin muutoksiin, digitalisaatioon, ilmastonmuutokseen, kiertotalouteen ja näiden aiheuttamiin työmuotojen haasteisiin.
Mosaic edistää taide- ja käsityöalan koulutuksen huippuosaamista tavoitteena varmistaa korkealaatuiset taidot, jotka takaavat laadukkaan työuran sekä mahdollisuuksia, jotka vastaavat innovatiivisen, osallistavan ja kestävän talouden tarpeita. Hanke toteutetaan ammatillisten oppilaitosten, alueellisten elinkeinoelämän ja yritysten edustajien kanssa – LAB-ammattikorkeakoulu vastaa yhdessä Universite Jean Monnet Saint-Etiennen kanssa korkeamman asteen yhteistyönäkökulmasta sekä hankkeen tutkimuksellisen työpaketin toteutuksesta.
MOSAIC-projekti keskittyy perinteisiin käsityötaitoihin – jalometalleihin ja koruihin, huonekaluihin ja puuhun sekä niiden perustana olevaan muotoiluun, taiteeseen ja teollisuuteen.
Hankkeen erityistavoitteet ovat:
- Lisätä ja parantaa yritysten ja ammatillisten koulutuskeskusten välistä yhteistyötä;
- Parantaa ammatillisen koulutuksen tarjontaa tarjoamalla uusia koulutusmoduuleja;
- Edistää kansainvälistymistä ja kansainvälisiä strategioita vastauksena ammatillisen koulutuksen ja yhteiskunnan kehitykseen;
- Tarjota tulevaisuuteen suuntautuvaa ammatillista koulutusta käyttämällä digitaalisia menetelmiä ja työkaluja.
Toteutusaika
-
Projektin tila
Käynnissä
Toteutusalue
Kansainvälinen
Rahoitus
Erasmus+ 2021-2027
LABin rooli
Osatoteuttaja
Yksikkö
Muotoiluinstituutti
Painoala
Design
Projektipäällikkö
Katariina Mäenpää
TKI-asiantuntija
katariina [dot] maenpaaatlab [dot] fi