LAB Food -tiimin asiantuntijoiden esittelyt ja yhteystiedot

LAB Food -tiimissä on laajaa asiantuntemusta elintarvikkeiden, erityisesti viljatuotteiden ja juomien prosessoinnista, kehityksestä ja tutkimuksesta. Ole rohkeasti yhteydessä!

Sami Luste

Kehittämispäällikkö Sami on koulutukseltaan ympäristötieteiden tohtori, jolla kokemusta biokiertotalouden tutkimuksesta, TKI:sta, aluekehityksestä ja yritysyhteistyöstä. Sami vastaa LAB Food -kokonaisuudesta.

sami.luste(at)lab.fi
044 708 5008

Nino Valkonen

Laboratoriovastaava Nino on koulutukseltaan Filosofian maisteri, pääaineenaan kemia. Hänellä on kokemusta elintarvikealan laadunvarmistuksesta, prosesseista sekä tuotekehityksestä. Erityisosaamista löytyy raaka-aineiden, puolivalmisteiden ja tuotteiden analysoinnista. Lisäksi vahvoihin osaamisalueisiin kuuluvat erilaiset panimotuotteet, kuten olut ja virvoitusjuomat.

nino.valkonen(at)lab.fi
050 567 5767

Soila Saavala (Äitiysvapaalla)

Laboratoriovastaava Soila on bio- ja elintarviketekniikan diplomi-insinööri, jolla on kokemusta tuotekehityksen ja laadunhallinnan tehtävistä elintarviketeollisuudesta. Soilalla hallitsee myös nestemäisten tuotteiden valmistuksen virvoitusjuomista kaurajuomiin ja jälkiruokakastikkeisiin. Soilan vastuulla ovat kaurajuomien kehitysprojektit.

soila.saavala(at)lab.fi
050 598 1084

Katariina Niklander

Laboratorioinsinööri Katariina on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri sekä bio- ja elintarviketekniikan insinööri. Katariinalla on useamman vuoden kokemus tuotannon, tuotekehityksen ja tutkimuksen tehtävistä elintarviketeollisuudessa sekä Helsingin yliopistolla viljateknologian osastolla. Katariina hallitsee erityisesti vilja- ja kasviproteiinipohjaisten tuotteiden kehityksen, koeleivonnan sekä aistinvaraisen arvioinnin menetelmät.

katariina.niklander(at)lab.fi 
050 911 7529

Jarkko Nikulin

Tuotepäällikkö Jarkko on koulutukseltaan bioprosessitekniikan diplomi-insinööri, joka on luonut tutkijanuraa oluiden parissa VTT:n panimolaboratoriossa. Jarkolla on vahvaa osaamista mm. kotimaisista villihiivoista, olutkäymisistä ja alkoholittomista oluista. Jarkko vastaa Food Pilot Plantin palveluiden myynnin lisäksi oluiden, virvoitusjuomien ja tisleiden kehitysprojekteista.

jarkko.nikulin(at)lab.fi
050 598 7570

Saara Sammalisto

Tutkija Saara väitteli maaliskuussa 2024 elintarviketieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistolta. Viljateknologi Saara tutki väitöskirjassaan 100 % kauraleivonnan laatutekijöitä, hydrokolloideja ja kauran myllyprosessin optimointia. Kaura on Saaran ydinosaamista, mutta hän on työskennellyt myös muiden viljojen parissa. Saara vastaa kaura- ja leipomotuotteiden kehityksestä ja tutkimuksesta sekä rakenneanalysaattoriin liittyvistä projekteista.

saara.sammalisto(at)lab.fi
050 520 4910

Pasi Raja

TKI-asiantuntija Pasilla on parin vuosikymmenen työkokemus elintarviketeollisuudesta. Vankan työkokemuksen lisäksi Pasilta löytyy elintarviketeknikon, elintarviketieteiden maisterin ja panimomestarin tutkinnot. Pasin osaaminen keskittyy erityisesti elintarvikeprosessien ja tuotekehityksen tuntemukseen.

pasi.raja(at)lab.fi
050 560 5003

Katja Pethman

TKI-asiantuntija Katja on ruokajärjestelmän monipuolinen asiantuntija. Pitkä työkokemus järjestöissä ja viranomaistehtävissä on tuonut kokemusta niin ruokaviennistä, viestinnästä kuin erilaisista ruokaketjun toiminnan, kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin edistämisen hankkeista. Koulutukseltaan Katja on elintarviketieteiden maisteri pääaineena ravitsemustiede. Katjan vastuulla on useimmiten ruokavientiin ja aluekehitykseen liittyviä hankkeita.

katja.pethman(at)lab.fi
050 401 8091

Antti Knaapila

Yliopettaja Antti on elintarviketieteiden tohtori ja aistinvaraisen tutkimuksen dosentti. Hän on taustaltaan tutkija, jonka tutkimusaiheitaan ovat olleet aistiminen, elintarvikkeiden aistinvarainen laatu sekä kuluttajien asenteet, mieltymykset ja valinnat. Antti vastaa Biomateriaalit ja elintarviketeknologia -insinöörikoulutuksen opetussuunnitelmasta, opettaa ja osallistuu hanketyöhön.

antti.knaapila(at)lab.fi
050 571 7242

Tuula Penate Medina

Tuulalla on takana kansainvälinen tutkijan ura biokemistinä ja hänen erikoisosaamistaan on lipidit. Tuula toimii lehtorina LABin Biomateriaalit ja elintarviketeknologian koulutusohjelmassa ja työskentelee aktiivisesti myös Food Pilot Plantissa. Tuula on muun muassa mukana rakentamassa eurooppalaista kasvisruokakehittäjien verkostoa ja vastaa koulutusohjelman opiskelijavaihdosta.

tuula.penate.medina(at)lab.fi
050 441 3234

Sijainti