Opiskele sosiaali- ja terveysalan tulevaisuuden johtajaksi
Tulevaisuuden johtaja sosiaali- ja terveysalalla -koulutuksen tavoitteena on valmentaa sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita johtajuuteen, joka vastaa tulevaisuuden johtajuuden haasteisiin.
Koulutuksesta valmistuneet osaavat johtaa, kehittää ja uudistaa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöjä sekä johtaa erilaisia muutos- ja kehittämishankkeita.
Vahvista johtajuusosaamistasi monipuolisesti
YAMK-koulutuksen keskiössä on hyvinvointialan organisaatioiden ja henkilöstön kehittyminen kohti tavoitteellista ja arvostavaa vuorovaikutus- ja toimintakulttuuria. Koulutuksessa vahvistetaan osaamista johtamisen keskeisillä alueilla, kuten
◆ strategisessa johtamisessa ◆ talouden johtamisessa ◆ tiedolla johtamisessa.
Henkilöstön ja osaamisen johtaminen sekä lähijohtaminen ovat koulutuksen keskeistä sisältöä. Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa (poikkeuksena sosiaalialan erilliset kelpoisuusehdot).
Opiskele YAMK-koulutus verkko-opintoina
Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, jossa osa opiskelusta tapahtuu samanaikaisina kohtaamisina. Oppimisyhteisön dialoginen ja valmentava luonne tukee johtajuuteen oppimista.
Opintojaksojen toteutus koostuu verkossa olevista opetuspäivistä ja oppimistehtävistä. Opetuspäiviin osallistuminen ei ole pakollista, toki oppimisen kannalta hyödyllistä. Opetuspäivät pyritään tallentamaan, jotta niiden sisältöön voi tutustua jälkikäteen.
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalaa tutkimuksellisen kehittämisen keinoin.
Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Laajuus
90 opintopistettä
Kesto
2.5 vuotta
Kieli
Suomi
Paikka
Verkkokampus
Koulutuksen tavoite
Tulevaisuuden johtaja sosiaali- ja terveysalalla -koulutuksessa johtajan roolissa korostuu tavoitteellinen tulevaisuuden suunnan näyttäminen, osallisuutta ja osaamista hyödyntävä sujuva työ sekä hyvinvoiva sosiaali- ja terveysalan henkilöstö. Johtaja johtaa työntekijöitä, tiimejä ja verkostoja, joiden yhteinen työ on pohja kehittämiselle ja uusien innovaatioiden syntymiselle.
Koulutuksessa vahvistetaan osaamista johtamisen keskeisillä alueilla, kuten
strategisessa johtamisessa
talouden johtamisessa sekä
tiedolla johtamisessa.
Koulutuksen keskiössä on hyvinvointialan organisaatioiden ja henkilöstön kehittyminen kohti tavoitteellista ja arvostavaa vuorovaikutus- ja toimintakulttuuria. Tätä syvennetään erityisesti henkilöstöjohtamisen, osaamisen johtamisen ja lähijohtamisen osaamista vahvistavissa opinnoissa.
Koulutuksen tavoitteena on valmentaa sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita johtajuuteen, joka vastaa tulevaisuuden johtajuuden haasteisiin. Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, jossa osa opiskelusta tapahtuu samanaikaisina kohtaamisina. Oppimisyhteisön dialoginen ja valmentava luonne tukee johtajuuteen oppimista.
Koulutuksesta valmistuneet osaavat johtaa, kehittää ja uudistaa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöjä sekä johtaa erilaisia muutos- ja kehittämishankkeita.
Koulutuksen sisältönä on johtaminen hyvinvointialan ja laajemminkin tulevaisuuden haasteiden näkökulmasta. Koulutuksessa syvennytään johtamiseen strategisen johtamisen, talouden johtamisen ja tiedolla johtamisen näkökulmasta. Henkilöstön ja osaamisen johtaminen sekä lähijohtaminen ovat koulutuksen keskeistä sisältöä.
Opintojaksojen toteutus koostuu verkossa olevista opetuspäivistä ja oppimistehtävistä. Opetuspäiviin osallistuminen ei ole pakollista, toki oppimisen kannalta hyödyllistä. Opetuspäivät pyritään tallentamaan, jotta niiden sisältöön voi tutustua jälkikäteen.
Koulutuksen laajuus on 90 op ja se muodostuu seuraavasti:
Ydinosaaminen 40 op:
Johtajana hyvinvointipalveluissa (valintakoeopintojakso)
Strategioilla tulevaisuuteen
Talousjohtaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa
Tiedolla johtaminen sosiaali- ja terveysalalla
Työelämälähtöinen tutkimus ja kehittäminen
Henkilöstöjohtaminen hyvinvointialalla
Osaamisen johtaminen
Lähijohtaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa
Opinnäytetyö 30 op
Täydentävä osaaminen 20 op: Opiskelija voi valita LAB-ammattikorkeakoulun tai muiden korkeakoulujen opetustarjonnasta YAMK- tai maisteritason opintoja. Opiskelijan aiempi osaaminen (YAMK-/maisteritaso) voidaan huomioida täydentävässä osaamisessa.
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalaa tutkimuksellisen kehittämisen keinoin.
Opinnäytetyö kiinnittyy työyhteisöjen kehittämiseen ja opiskelija voi toteuttaa opinnäytetyön valitsemassaan työyhteisössä tai organisaatiossa. Myös opinnäytetyön kytkeminen ammattikorkeakoulun tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoimintaan, esim. projektiin, on suositeltavaa ja antaa opiskelijalle uudentyyppistä osaamista ja ammatillisia näköaloja.
Opinnäytetyössä opiskelija tuo esille taitonsa käyttää erilaisia kehittämistyön ja/tai tieteellisen tutkimuksen menetelmiä sekä kykynsä käyttää tieteellistä kirjallisuutta.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti satoja yhteistyökorkeakouluja, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Monet LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin saapuu vuosittain lukuisisia opiskelijoita ympäri maailmaa, joten opiskelu on aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään.
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Toimintamme ydin on kestävän, vastuullisen ja uudistavan kasvun tukeminen aineettoman arvonluonnin, monikäyttöisten materiaalien ja ihmisten hyvinvoinnin kautta.
Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus hakeutua suorittamaan jatkotutkintoa tiedekorkeakoulussa (huomioitava yliopistojen omat linjaukset jatko-opinnoista).