Muotoilu on osa kulttuurista, sosiaalista, ekologista ja teknologista ympäristöämme. Muotoilun avulla luomme uusia tapoja kokea ympäröivää todellisuuttamme.
Teollisen muotoilijan työ on osa tuotekehitysprosessia, jonka tavoitteena on suunnitella tuotteita teollisesti, ekologisesti, eettisesti ja kestävästi. Palvelumuotoilu on vahvasti osa teollisen muotoilijan ammatillista työkenttää. Teollinen muotoilu tarjoaakin sinulle erittäin laajoja uranäkymiä.
Teollisen muotoilun koulutuksessamme painotetaan käyttäjälähtöisiä ratkaisuja ja kestävän kehityksen prosesseja osana liiketoimintaa. Muotoilijan erikoistaidot, kuten havainnointi, analysointi, visualisointi, mallinnus ja esitystekniikat sekä palvelumuotoilu ovat opintojesi keskiössä.
Valmistuttuasi voit työskennellä monialaisen tuotekehitysryhmän osana erilaisten tuotteiden, esineiden ja käyttöliittymien muotoilijana. Voit työskennellä esimerkiksi valmistavan teollisuuden tai kaupan alalla tai muotoilu- tai insinööritoimistoissa niin Suomessa kuin ulkomailla.
Muotoilu on osa kulttuurista, sosiaalista, ekologista ja teknologista ympäristöämme. Muotoilun avulla luomme uusia tapoja kokea ympäröivää todellisuuttamme.
Teollisen muotoilijan työ on osa tuotekehitysprosessia, jonka tavoitteena on suunnitella tuotteita teollisesti, ekologisesti, eettisesti ja kestävästi.
Teollisen muotoilun opinnoissa painotetaan käyttäjälähtöisiä ratkaisuja ja kestävän kehityksen prosesseja osana liiketoimintaa. Muotoilijan erikoistaidot, kuten havainnointi, analysointi, visualisointi, mallinnus ja esitystekniikat sekä palvelumuotoilu ovat opintojesi keskiössä.
Hanke- ja yritysyhteistyösaaminen sekä osallistuminen oikeisiin tuotekehitysprojekteihin antaa opiskelijoille valmiudet vastata elinkeinoelämän ja työelämän asettamiin vaateisiin. Palvelumuotoilu on vahvasti osa teollisen muotoilijan ammatillista työkenttää.
Lahden kampuksemme nykyaikaiset oppimistilat ja erikoislaitteet tarjoavat monipuolisen ja modernin opiskeluympäristön. Pääset halutessasi kartuttamaan kansainvälistä kokemusta jo opiskeluaikana esimerkiksi lähtemällä opiskelijavaihtoon.
Teollisen muotoilun tutkinto sisältää 240 opintopistettä päätoimisia opintoja, joista harjoittelua on 30 opintopistettä. Kunkin lukuvuoden aikana opiskelija suorittaa keskimäärin 60 opintopistettä. Ammatin edellyttämien taitojen ja tiimityöskentelyn oppiminen tapahtuu kampuksella, sen moderneja erityistiloja hyödyntäen.
Koulutus rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Täydentävä osaaminen koostuu pääosin studio-opinnoista, joissa opiskellaan työelämäläheisesti keskittyen tietyyn ammatilliseen teemaan aina kokonaisen lukukauden ajan.
YDINOSAAMINEN 105 op
Yhteinen ydinosaaminen 15 op
Ammatillinen ydinosaaminen 90 op
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN 90 op
Erikoistavat ammatilliset opinnot eli studio-opinnot 80 op sekä vapaasti valittavat opinnot 10 op
Tutkintokieli on suomen kieli. Osa opintojaksoista toteutetaan englannin kielellä ja tentin, oppimistehtävät tai opinnäytetyösi voit sovitusti tehdä englannin kielellä.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa.
Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1100 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään!
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot ja hyvinvointi.
Valmistuttuasi teolliseksi muotoilijaksi voit työskennellä monialaisen tuotekehitysryhmän osana erilaisten tuotteiden, esineiden ja käyttöliittymien muotoilijana.
Teollisen muotoilun ammattilaisemme työllistyvät todella hyvin kotimaahan ja kansainvälisiin tehtäviin. Moni heistä operoi myös menestyneenä yrittäjänä ja pk- tai suuryritysten johtotehtävissä.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös eri tiedekorkeakoulujen maisteriohjelmiin.