Insinöörikoulutuksessa opiskellaan muun muassa materiaalitehokkuutta ja kiertotalouden liiketoimintamalleja sekä kestävän tuotesuunnittelun ja digitalisaation merkitystä ympäristövaikutusten vähentämiseksi.
Insinöörikoulutuksen ammatilliset opinnot liittyvät materiaali- ja resurssitehokkuuden edistämiseen, digitaalisuuteen, kiertotalouden liiketoimintamalleihin sekä systeemiajatteluun erilaisissa arvoverkostoissa. Kestävä tuotesuunnittelu ja elinkaarilaskenta ovat tärkeä osa insinöörin opintoja.
Pystyäksesi työskentelemään monialaisissa tiimeissä ja erilaisissa työympäristöissä, kehittävät opinnot asiantuntijuuden lisäksi tiimityö- ja projektijohtamistaitojasi.
Insinöörikoulutus kiertotaloudesta ja ympäristötekniikasta kiinnostuneille
Ympäristöteknologian insinöörikoulutus sopii erityisesti ympäristötekniikasta ja kiertotaloudesta kiinnostuneille. Koulutus soveltuu myös hyvin jo aiemman korkeakoulututkinnon suorittaneille opiskelijoille, koska osa opinnoista voi olla mahdollista soveltuvin osin hyväksilukea, ja tällöin tutkinto on mahdollista suorittaa jopa 1,5 vuodessa
Opiskele ympäristöteknologian insinööriksi pääosin verkossa
Ympäristöteknologian opiskelu tapahtuu pääosin verkko-opetuksena ja se soveltuu suoritettavaksi myös työn ohella. Opintojen suoritustavat räätälöidään opiskelijalähtöisesti. Osa opintojaksoista, kuten laboratoriotyöskentely, vaatii läsnäoloa Lahdessa.
Ympäristöteknologian insinöörin koulutuksessa saat kokonaiskuvan kiertotaloudesta ja sen merkityksestä eri teollisuuden aloilla.
Koulutuksessa opiskellaan muun muassa materiaalitehokkuutta ja kiertotalouden liiketoimintamalleja. Tärkeitä aiheita ovat myös kestävän tuotesuunnittelun ja digitalisaation merkitys ympäristövaikutusten minimoimisessa.
Insinöörikoulutus järjestetään pääosin verkkototeutuksena, joten opiskelu on joustavaa ja mahdollista myös työn ohessa. Osa opintojaksoista, kuten laboratoriotyöskentely, vaatii läsnäoloa Lahdessa.
Ympäristöteknologian insinöörin koulutus sopii erityisesti ympäristötekniikasta ja kiertotaloudesta kiinnostuneille. Koulutus soveltuu myös hyvin jo aiemman korkeakoulututkinnon suorittaneille opiskelijoille, koska osa opinnoista voi olla mahdollista soveltuvin osin hyväksilukea, ja tällöin tutkinto on mahdollista suorittaa jopa 1,5 vuodessa
Ympäristöteknologian insinöörikoulutuksessa opiskelet tekniikoita, joilla voidaan minimoida ympäristökuormitusta. Ammatilliset opinnot liittyvät materiaali- ja resurssitehokkuuden edistämiseen, digitaalisuuteen, kiertotalouden liiketoimintamalleihin sekä systeemiajatteluun erilaisissa arvoverkostoissa.
Kestävä tuotesuunnittelu ja elinkaarilaskenta ovat tärkeä osa insinöörin opintoja. Pystyäksesi työskentelemään monialaisissa tiimeissä ja erilaisissa työympäristöissä, kehittävät opinnot asiantuntijuuden lisäksi tiimityö- ja projektijohtamistaitojasi.
Oman urakehityksesi kannalta oleellista täydentävää osaamista voit hankkia LABin muiden koulutusten sekä muiden korkeakoulujen tarjonnasta.
Ympäristöteknologian insinöörikoulutuksessa opiskellaan pääosin verkossa
Ympäristöteknologian opiskelu tapahtuu pääosin verkko-opetuksena ja se soveltuu suoritettavaksi myös työn ohella. Opinnot sisältävät myös lähijaksoja ja osa verkko-opinnoista voi olla aikaan sidottuja.
Ympäristöteknologian insinööriopintojen lähtökohtana on tunnistaa aiemmin opittu sekä opinnollistaa opintojen aikana tutkinnon edellyttämää osaamista kerryttävät työtehtävät. Koulutuksen avulla voit myös päivittää toisen tekniikan alan tutkintosi kiertotalouden kasvaviin tarpeisiin teollisuudessa.
Rakennamme henkilökohtaisen opintosuunnitelman jokaisen opiskelijan kanssa. Opintojen toteustavat sekä kampuksella opiskelua vaativat jaksot, kuten laboratoriotyöt, järjestetään heti opintojen alussa ilmoitettavalla aikataululla. Nämä edellyttävät läsnäoloa LABin Lahden kampuksella.
Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana opiskellaan pääosin ns. yleisiä työelämätaitoja, matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa sekä kieli-, viestintä- ja digiopintoja. Myös alakohtaisia ammattiopintoja (kiertotalous, materiaalitehokkuus, kestävä tuotesuunnittelu, ympäristövaikutusten arviointi, elinkaariarviointi ja ympäristöhallinto) opiskellaan ensimmäisten vuosien aikana. Voit lisäksi valita osaamistasi vahvistavia, täydentäviä opintoja jopa 90 opintopisteteen verran.
Riippuen aikaisemmasta koulutustaustastasi ja osaamisestasi, osa opinnoista voidaan soveltuvin osin hyväksilukea, ja tällöin tutkinto on mahdollista suorittaa jopa 1,5 vuodessa. Opiskelijan, jolla ei ole aikasempaa korkeakoulututkintoa, tulee opiskella koko tutkinto (240 op.)
Koulutus rakentuu ydinosaamisesta ja täydentävästä osaamisesta. Opinnot toteutetaan moduuleissa, jotka ovat laajuudeltaan 15 opintopistettä. Täydentävä osaaminen voi olla joko muun alan insinööriopintoja, monialaisia opintoja tai jotakin muuta omaa ammatillista kasvua vahvistavaa osaamista.
YDINOSAAMINEN 150 - 180 op
Yhteiset opinnot 15 op
Ammatillinen ydinosaaminen 100/120 op
Harjoittelu 30 op
Opinnäytetyö 15 op
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN 60 - 90 op
Valinnaiset ammatilliset opinnot LABin tai muiden korkeakoulujen tarjonnasta.
Tutkintokieli on suomi. Osa opintojaksoista toteutetaan englanniksi ja tentin, oppimistehtävät tai opinnäytetyön voit sovitusti tehdä englannin kielellä.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa.
Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksissamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittaneena saat tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABissa pääset tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojesi aikana. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alasi työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiäsi aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
Ympäristöteknologian insinöörinä voit toimia esimerkiksi erilaisissa konsultointitehtävissä, suunnittelijana, yrityksen ympäristövastaavana tai laatupäällikkönä. Urapolkusi voi johtaa projektien vastuu- ja johtotehtäviin.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.