Avoimen AMK:n opintomaksut

Yksittäisen opintojakson hinta on 15 euroa/opintopiste. Hinta riippuu siis suoritettavan opintojakson laajuudesta, esimerkiksi 5 op:n laajuinen opintojakso maksaa 75 euroa.

Polkuopinnoista veloitamme lukukausimaksuperusteisesti. Lukukausimaksun suuruus on 100 €. Esimerkiksi AMK-polkuopinnoista, joiden ohjeellinen suoritusaika on kaksi lukukautta, veloitamme kaksi lukukausimaksua eli yhteensä 200 €.

Jos et saa polkuopintoja suoritettua kahden lukukauden aikana, ole ajoissa yhteydessä avoimen AMK:n toimistoon. Opiskeluoikeuttasi voidaan tilanteesta riippuen jatkaa yhdellä lukukaudella, mutta tällöin sinulta veloitetaan uusi lukukausimaksu. Opiskeluoikeuden jatkaminen edellyttää näyttöä opintojen etenemisestä.

Muut opintoihin liittyvät maksut

Muita mahdollisia opintoihin liittyviä maksuja ovat opintojaksokohtaiset materiaali-, tutkintokortti- ja ekskursiomaksut. 

Kaikki hinnat ovat alv 0 %.

Opintojen maksuttomuus tietyille kohderyhmille

Opiskelu LABin avoimessa AMK:ssa on maksutonta seuraaville ryhmille (tarvitset alekoodin ilmoittautuessasi):

  • lukiolaisille ja ammatillisten oppilaitosten (toisen asteen) opiskelijoille*)
  • LUTin ja LABin tutkinto-opiskelijoille
  • LUT-konsernin henkilökunnalle
  • Lappeenrannan SaiPan ja Veiterän pelaajille
  • 1.1.2022 jälkeen valmistuneille LABin alumneille seuraavilla ehdoilla: määräajassa (AMK 3,5 tai 4 vuotta, YAMK 2 tai 2,5 vuotta) valmistuneet valmistumislukukautenaan ja valmistumista seuraavana kahtena lukukautena

=> Ennen kuin ilmoittaudut opintojaksolle, ota pikaisesti yhteyttä avoinamkatlab [dot] fi ja saat alekoodin.

*) Toimita skannattu, ajantasainen opiskelutodistus tai kuvakaappaus Wilman tai vastaavan järjestelmän etusivulta osoitteeseen avoinamkatlab [dot] fi. Tarkistathan, että todistuksessa tai kuvakaappauksessa näkyy nimesi ja oppilaitoksesi nimi.

Opintosuoritusote

Opiskelijalle toimitetaan pyynnöstä hyväksytysti suoritetuista opinnoista sähköisesti allekirjoitettu opintosuoritusote. Opintosuoritusotteen latauslinkki tulee opiskelijan sähköpostiin.

Ensimmäinen ote on maksuton. Uusi opintosuoritusote kadonneen tilalle maksaa 20 €. Lähetä pyyntösi osoitteeseen avoinamkatlab [dot] fi.

Opiskeluoikeuden evääminen

Opintomaksut ovat perintäkelpoisia.

LAB-ammattikorkeakoulu voi harkinnan mukaan jättää ottamatta avoimen AMK:n opintoihin henkilön, jolla on ilmoittautumisajankohtana aiempia maksamattomia LAB-ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintomaksuja.