Kuvataide

Kuvataiteen AMK-koulutus antaa valmiudet toimia kuvataiteilijan ammatissa. Opintoihin sisältyy monipuolisesti sekä perinteisiä että uusia taiteen tekemisen menetelmiä. Opintojen keskiössä on nykytaide ja sen tekeminen.

Kuvataiteilijan ydinosaaminen rakentuu kolmesta osasta: taiteellisesta työskentelystä ja sen kehittämisestä, taiteilijan ammatin harjoittamisesta sekä kuvataiteen analysointiosaamisesta. Opintoihin kuuluu myös harjoittelua, jossa hankit sinua kiinnostavaa työkokemusta. Teet opintojesi ajaksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman.

Kuvataiteen koulutuksessa kehität ammattitaitoasi ja visuaalista asiantuntijuuttasi. Opiskelet taiteen tekemistä sekä käytännön että teorian kautta. Opintoja tehdään yksittäisillä opintojaksoilla sekä työelämälähtöisissä projekteissa. Teet taidetta erilaisissa oppimisympäristöissä sekä opit toimimaan alan verkostoissa ja monikulttuurisessa ympäristössä.

LABin Muotoiluinstituutin kuvataiteen koulutuksessa voit opiskella muun muassa taidegrafiikkaa, maalausta, valokuvataidetta, kuvanveistoa, korutaidetta sekä taiteen uusia suuntauksia kuten julkista taidetta ja taiteen käyttöä hyvinvoinnissa. Perinteisten menetelmien rinnalla ovat vahvasti mukana uudet materiaalit ja teknologiat.

Valmistuneilla kuvataiteilijoilla on vahva ammatti-identiteetti ja he omaavat kuvataidealan asiantuntijaosaamista. Koulutuksen työelämälähtöisyys perustuu mm. opettajiin, jotka toimivat kuvataiteilijoina.

 

Kuvataiteen ennakkotehtävät

 

TEHTÄVÄ 1 

Kollaasi on kuvan tekemisen tekniikka, jossa taideteos toteutetaan papereita, valokuvia, kankaita, pakkausmateriaaleja ja/tai muita lyhytikäisiksi tarkoitettuja materiaaleja kuvapinnalle yhdistelemällä. Teoksen sisältö syntyy näiden elementtien yhdistelmistä nousevista mielikuvista.  

Maailmasi ja sen vastakohta

Tee kaksiosainen näkymä kollaasitekniikalla. Tee kollaasi A3-paperille, jonka jaat ja taitat keskeltä kahtia. Tee toiselle puolelle kollaasi maailmastasi ja toiselle puolelle sen vastakohta.

Voit käyttää teoksessasi kollaasitekniikan lisäksi myös piirustus- ja maalaustekniikoita. Pohdi käyttämiesi materiaalien ja tekniikoiden merkitystä suhteessa ilmaisuusi.

Kollaasi palautetaan taitettuna A3-paperina. 
 
Arviointiperusteet

  • kollaasitekniikan muodostaman kokonaisuuden ilmaisukyky 
  • kuvallisen ilmaisun taiteellinen taso 
  • kaksiosaisuuden hyödyntäminen 
  • kuvallisen kielen omaäänisyys

 
TEHTÄVÄ 2 

Piirrä näkymä tiskipöydästäsi.
Tee lyijykynäpiirros perustuen havaintoon.
Tee piirros paperille A4-kokoon. 
 
Arviointiperusteet

  • tilavaikutelma
  • piirrosjäljen ilmaisevuus
  • materiaalin kuvaus
  • taiteellinen taso

 
 
Palautusohje

Palauta tehtävät kirjeenä, siten että se on perillä 30.3.2023 mennessä. 
Huolehdi, että kirje mahtuu postiluukusta:
Kirjelähetys on maksimimitoiltaan 25 x 35,3 x 3 cm. 

Ennakkotehtävää ei voi tuoda paikan päälle, vaan ne tulee lähettää. Sinun on huolehdittava, että postitat ennakkotehtäväsi ajoissa.
 
Tulosta ja täytä oheinen palautuslomake ja toimita se ennakkotehtävien mukana osoitteeseen:
LAB-ammattikorkeakoulu
Lappeenrannan kampus
Hakijapalvelut
Yliopistokatu 36
53850 Lappeenranta
Ennakkotehtävien palautuslomake (PDF)
 
HUOM:
Muista täyttää yhteishakulomake hakuaikana osoitteessa www.opintopolku.fi. Pelkän ennakkotehtävän palauttaminen hakuaikana ei riitä haun tekemiseksi!

Yhteishakulomake on oltava tallennettuna Opintopolussa viimeistään 30.3.2023 klo 15.00.
 
Ennakkotehtäviä ei palauteta hakijalle valinnan jälkeen.
Tehtäviin ei anneta lisätietoja eikä tarkennuksia.