Mediasuunnittelu

Mediasuunnittelija tekee tarinasta näkyvää ja totta.

Mediasuunnittelun koulutuksesta valmistuneena olet digitaalisen viestinnän ja visuaalisen kerronnan ammattilainen. Voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi mediatalossa, pelifirmassa, elokuvateollisuudessa, tuotantoyhtiössä sekä suunnittelu-, viestintä- tai mainostoimistossa.

Perehdyt opinnoissasi audiovisuaaliseen kerrontaan, animaatioon, informaatiomuotoiluun, pelillisyyteen sekä uusien teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin viestinnässä. Erikoistut opinnoissasi oman mielenkiintosi mukaan.

Mediasuunnittelun opiskelu on yhteisöllistä ja käytännönläheistä. Opiskelet moderneissa oppimisympäristöissä ja luot yhteyksiä työelämään jo opiskeluaikana – moni medianomi löytää ensimmäisen työpaikkansa opinnoissa luotujen kontaktien kautta.

Aiemmin sama hakukohde on tunnettu nimellä Mediasisällön suunnittelu.

 

Mediasuunnittelun ennakkotehtävät

Tutustu tehtävänantoihin huolellisesti, tee ja palauta kaikki neljä ennakkotehtävää. Tehtävät palautetaan sähköisesti: valokuvaa tai skannaa paperille tekemäsi työt. Voit toteuttaa tehtävät paperille tai kokonaan digitaalisin keinoin.

 

1. Kuvallinen kertomus

Tee kolmen ruudun koominen ja tarinallinen kuvasarja tai sarjakuva, joka liittyy teemaan "yllättävä käänne".

Toteutus: Yhdelle sivulle, mustavalkoinen. Voit halutessasi käyttää myös tekstejä. Toteutustapa vapaa. Voit toteuttaa mustavalkoisen kuvan myös digitaalisin välinein.
Arviointi: Tulkinta, sisällölliset ideat, kyky kertoa kuvin, omaperäisyys, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus).

 

2. Tiivistelmäkirjoitus  

Valitse viikon 8 lehtiuutisista mielestäsi tärkein/kiinnostavin/mielenkiintoisin uutinen, ja tee siitä lyhyt kommenttikirjoitus. Kirjoita teksti, kuin tekisit sen blogiisi. Perustele kirjoituksessasi myös miksi valitsit juuri tämän uutiskirjoituksen. Lisää kirjoituksen loppuun lähde eli mistä alkuperäinen uutinen löytyy.

Toteutus: Kirjoituksen pituus enintään 500 merkkiä. Tallenna kirjoitus tiedostoksi (Word, PDF).
Arviointi: Kirjallinen ilmaisu, analyyttisyys, viestinnällinen kiinnostavuus.

 

3. Julistetehtävä  

Suomessa järjestetään kansanäänestys siitä, tulisiko Suomen hakea NATO-jäsenyyttä. Tee kampanjajulisteet sekä KYLLÄ- että EI-ryhmittymille. Oman mielipiteesi ei tulisi näkyä julisteita vertailtaessa.

Toteutus: 2 julistetta, sivukoko 210 x 297 mm, värillinen, muuten vapaa toteutus.
Arviointi: Idea, esitystapa, viestivyys, sommittelu, omaperäisyys.

 

4. Hahmosuunnittelu

Suunnittele päähenkilöt uuteen Kaunotar ja Hirviö -animaatioelokuvaan. Tee hahmoista erilliset konseptikuvat siten, että hahmojen erilaiset luonteenpiirteet ja ominaisuudet tulevat esille. Konseptikuvat voivat sisältää myös hahmojen taustatarinaan liittyviä visuaalisia elementtejä. 

Toteutus: Värillinen, muuten vapaa toteutustapa. Yksi kuva hahmoa kohden.
Arviointi: Idea, esitystapa, viestivyys, sommittelu, omaperäisyys.

 

Perehdy ennakkotehtävien palautusohjeisiin ja palauta tehtävät yhteishakua tehdessäsi.