Sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu

Luo tilallisia kokemuksia ja toimivaa estetiikkaa

LAB Muotoiluinstituutin sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opinnoista valmistuu tilojen ja niihin liittyvien tuotteiden ja palveluiden suunnittelijoita.

Opit kanssamme luomaan ratkaisuja julkitiloihin ja asuinympäristöihin tilasuunnittelun, kalustesuunnittelun ja palvelumuotoilun keinoin – ihmislähtöisen muotoilun metodein ja vastuullisuuskysymykset huomioiden. Osaat valmistuttuasi huomioida ympäristön asettamat vaatimukset ja haasteet muotoilu- ja suunnittelutyössä sekä tarkastella rakennettua ympäristöä ja sen muuttuvia tarpeita kestävän kehityksen kannalta.

LAB Muotoiluinstituutti on alan vanhimpia oppilaitoksia. Meillä opiskelet luovassa, yhteisöllisessä ja nykyaikaisessa ympäristössä, jossa tilat ja laitteet mahdollistavat monialaisuuden ja tulevaisuuden tekemisen. Opinnoissa painotamme kestävyyttä ja vastuullisuutta, huomioiden alaa muuttavat ilmiöt ja trendit. Opinnoissasi kehität ammatissa tarvittavia taitoja, kuten luovuutta ja visualisointikykyä, yhteistyökykyä, ammatillisia viestintätaitoja sekä yleissivistystä – usein työelämän hankkeissa ja yritysyhteistyössä. Voit myös laajentaa ammatillista osaamistasi lähtemällä kansainväliseen opiskelijavaihtoon ulkomaille.

Sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun ennakkotehtävät 2024

Tehtävä 1

Helsinkiin on tulossa uusi Arkkitehtuurin ja muotoilun museo. Piirrä perspektiivipiirroksena, mitä näet kun saavut museon näyttävään aulatilaan. Piirrä aulaan myös ainakin yksi ihmishahmo tilan mittakaavan hahmottamiseksi.

Välineet: Vapaavalintaisesti toteutettu vaakasuuntainen näkymä tilasta. Palauta yksi kuva näkymästä.

Arviointiperusteet: Kolmiulotteinen hahmotuskyky, esitystekniikka, luovuus, sommittelu, esitystavan selkeys, mittakaavan hallinta. 
 

Tehtävä 2

Olet lähdössä ystäviesi kanssa lähipuistoon piknikille. Kun saavutte paikalle, näette että kaupunki on tuonut puistoon uusia katettuja piknik-kalusteita. Miltä uudet piknik-pisteet näyttävät? Tee piknik-kalusteesta pienoismalli mittakaavassa 1:5. Tee pienoismallin viereen kaksi ihmishahmoa samassa mittakaavassa.

Välineet: Pahvi, paperi, rautalanka, grilli- tai varrastikut, liima, teippi, naru, sakset, mattoveitsi, pihdit. Palauta 2 valokuvaa pienoismallista.

Arviointiperusteet: Idea, ulkonäkö, rakenne, toimivuus, mittakaava, mallinrakennustaito. 
 

Tehtävä 3

Motivaatiokirje

Kerro hieman itsestäsi ja miksi haet LAB Muotoiluinstituutin SIK-linjalle.

Kerro muotoilija, sisustusarkkitehti tai arkkitehti, joka on tehnyt sinuun vaikutuksen ja joka on vielä aktiivinen alallaan, ja kerro miksi hän on tehnyt sinuun vaikutuksen.

Laajuus enintään yksi A4-sivu. 

 

Tutustu ennakkotehtävien palautusohjeisiin ja palauta tehtävät yhteishakua tehdessäsi.