Lahden kampuksella sijaitsevassa Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristössä tarjotaan elintarvikealan toimijoille pilot-mittakaavan tuotekehitys- ja testauspalveluita elintarvikkeiden vaivattoman, joustavan kehityksen ja innovoinnin tueksi.
Food Pilot Plantin henkilöstöltä löytyy asiantuntijuutta elintarvikkeiden, erityisesti viljatuotteiden ja juomien prosessoinnista, kehityksestä ja tutkimuksesta. Asiantuntijamme ottavat mielellään vastaan kaikenlaisia elintarvikkeisiin liittyviä haasteita!
Soila Saavala
Laboratoriovastaava Soila on bio- ja elintarviketekniikan diplomi-insinööri, jolla on kokemusta tuotekehityksen ja laadunhallinnan tehtävistä elintarviketeollisuudesta. Soilalla hallitsee myös nestemäisten tuotteiden valmistuksen virvoitusjuomista kaurajuomiin ja jälkiruokakastikkeisiin. Soilan vastuulla ovat kaurajuomien kehitysprojektit.
soila [dot] saavalalab [dot] fi
050 598 1084
Jarkko Nikulin
Tuotepäällikkö Jarkko on koulutukseltaan bioprosessitekniikan diplomi-insinööri, joka on luonut tutkijanuraa oluiden parissa VTT:n panimolaboratoriossa. Jarkolla on vahvaa osaamista mm. kotimaisista villihiivoista, olutkäymisistä ja alkoholittomista oluista. Jarkko vastaa Food Pilot Plantin palveluiden myynnin lisäksi oluiden, virvoitusjuomien ja tisleiden kehitysprojekteista.
jarkko [dot] nikulinlab [dot] fi
050 598 7570
Saara Sammalisto
Tutkija Saara väitteli maaliskuussa 2024 elintarviketieteiden tohtoriksi Helsingin yliopistolta. Viljateknologi Saara tutki väitöskirjassaan 100 % kauraleivonnan laatutekijöitä, hydrokolloideja ja kauran myllyprosessin optimointia. Kaura on Saaran ydinosaamista, mutta hän on työskennellyt myös muiden viljojen parissa. Saara vastaa kaura- ja leipomotuotteiden kehityksestä ja tutkimuksesta sekä rakenneanalysaattoriin liittyvistä projekteista.
saara [dot] sammalistolab [dot] fi
050 520 4910
Pasi Raja
TKI-asiantuntija Pasilla on parin vuosikymmenen työkokemus elintarviketeollisuudesta. Vankan työkokemuksen lisäksi Pasilta löytyy elintarviketeknikon, elintarviketieteiden maisterin ja panimomestarin tutkinnot. Pasin osaaminen keskittyy erityisesti elintarvikeprosessien ja tuotekehityksen tuntemukseen.
pasi [dot] rajalab [dot] fi
050 560 5003