Lahden kampuksella sijaitsevassa Food Pilot Plant -tuotekehitysympäristössä tarjotaan elintarvikealan toimijoille pilot-mittakaavan tuotekehitys- ja testauspalveluita elintarvikkeiden vaivattoman, joustavan kehityksen ja innovoinnin tueksi. Food Pilot Plantin henkilökunta täydentyi nykyiseen kokoonpanoonsa tammikuussa 2024, jolloin myös tuotekehitysympäristön toimintojen ylösajo käynnistettiin. Aktiivisessa ylösajossa ovat tällä hetkellä laitteistot hiilihapotettujen juomien ja tisleiden valmistukselle, kaurajuomalinjasto ja uuttolaitteistot.
Food Pilot Plantin henkilöstöltä löytyy täydentävää osaamista elintarvikkeiden, erityisesti viljatuotteiden ja juomien prosessoinnista, kehityksestä ja tutkimuksesta. Asiantuntijamme ottavat mielellään vastaan kaikenlaisia elintarvikkeisiin liittyviä haasteita!
Saara Sammalisto
Saara aloitti Food Pilot Plantissa laboratoriovastaavan työt tammikuussa 2024. Saaralla on tutkijatausta Helsingin yliopistosta, josta hän väitteli maaliskuussa 2024 elintarviketieteiden tohtoriksi. Viljateknologiaan erikoistunut Saara tutki väitöskirjassaan 100 % kauraleivontaa ja kauran myllyprosessin optimointia. Kaura on Saaran ydinosaamista, mutta hän on työskennellyt myös muiden viljojen parissa. Saara vastaa kaura- ja leipomotuotteiden kehityksestä ja tutkimuksesta.
saara [dot] sammalistolab [dot] fi
050 520 4910
Soila Saavala
Soila aloitti laboratorioinsinöörin työnsä Food Pilot Plantissa toukokuussa 2023. Soila on kemiantekniikan diplomi-insinööri, jolla on kokemusta tuotekehityksen ja laadunhallinnan tehtävistä elintarviketeollisuudesta. Soilalla on kokemusta nestemäisten tuotteiden valmistuksesta virvoitusjuomista kaurajuomiin ja jälkiruokakastikkeisiin. Soilan vastuulla on kaurajuomalinjasto.
soila [dot] saavalalab [dot] fi
050 598 1084
Jarkko Nikulin
Tuotepäällikkö Jarkko on koulutukseltaan bioprosessitekniikan diplomi-insinööri, joka on luonut tutkijanuraa oluiden parissa VTT:n panimolaboratoriossa. Jarkolla on vahvaa osaamista mm. kotimaisista villihiivoista, olutkäymisistä ja alkoholittomista oluista. Jarkko aloitti työnsä Food Pilot Plantissa tammikuussa 2024. Jarkko vastaa oluiden ja virvoitusjuomien lisäksi tisleiden kehitysprojekteista.
jarkko [dot] nikulinlab [dot] fi
050 598 7570
Pasi Raja
TKI-asiantuntija Pasilla on ennen LABilla aloitusta 2022 kerrytettynä parin vuosikymmenen työkokemus elintarviketeollisuudesta. Vankan työkokemuksen lisäksi Pasilta löytyy elintarviketeknikon, elintarviketieteiden maisterin sekä panimomestarin tutkinnot. Pasin osaaminen keskittyy erityisesti elintarvikeprosessien ja tuotekehityksen tuntemukseen.
pasi [dot] rajalab [dot] fi
050 560 5003