"LAB luo innovatiivista tulevaisuutta"

Kuva
hyvinvointiyksikön johtaja minna lignell
Hyvinvointiyksikön johtaja Minna Lignell näkee työskentelyn LAB-ammattikorkeakoulussa merkityksellisenä: ”Mielestäni myös me voimme vaikuttaa yhteiskuntaan ja sen kehittymiseen”.

LAB-ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön johtaja Minna Lignell astui ammattikorkeakoulumaailmaan kesällä 2022. Hänelle LAB näyttäytyy avoimena, ideoivana ja yhdessä tulevaisuutta rakentavana toimijana.

”Työnantajana LAB haluaa mielestäni oikeasti vaikuttaa yhteiskuntaan kouluttamalla asiantuntijoita ja luomalla innovatiivista tulevaisuutta. Näin tuoreena labilaisena katselen, ihastelen, ihmettelen sekä kommentoin ammattikorkeakoulumaailmaa monin eri tavoin”, Lignell kertoo.

Koulutukseltaan Lignell on opettajan pätevyydellä varustettu filosofian maisteri sekä tuotekehitystyön asiantuntija. Hänellä on taustallaan laaja kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämis-, muutos- ja strategiatehtävistä. Hyvinvointiyksikön johtajana hän vastaa strategisten tavoitteiden saavuttamisesta sekä talouden ja toiminnan tasapainosta.

”Pidän arvokkaana kaikkea sitä, mitä olen saanut vuosien varrella oppia ja kokea. Toivon, että pystyn tuomaan LABiin innokkaita ideoita, erilaista näkemystä, konkreettista uutta sekä monipuolista sote-johtamisen ja kehittämisen kokemusta”, Lignell sanoo. 

”Työn tulee tuottaa iloa”

Lignellin työpöydän ovat täyttäneet viime aikoina muun muassa sosiaali- ja terveysalan harjoittelusopimusten valmistelu, LABin strategian konkretisoinnin kuvaaminen sekä kansainvälistymiseen liittyvät asiat. Lisäksi hän on päässyt tutustumaan opetukseen ja ihastelemaan hyvinvointiyksikön työntekijöiden monipuolista ammattitaitoa.

”Nautin työni monipuolisuudesta, kehittämisestä, haasteista ja siitä, että LAB on organisaationa vasta nuori ja kehittyvä. Nautin myös, kun yhdessä oivalletaan vaihtoehtoja ja ratkaisuja. Mielestäni työn tulee tuottaa iloa, ainakin pienesti ja vähintään kerran viikkoon, jos ei joka päivä”, Lignell pohtii.

Kohtaamiset ja yhteistyö inspiroivat

Lignell on ehtinyt käydä jo useita tutustumiskeskusteluja LABissa työskentelevien henkilöiden sekä työelämäkumppaneiden kanssa. Jokainen keskustelu on tuonut uudenlaista ajattelemisen aihetta.

”Inspiroiduin viimeksi ajatuksesta luoda pitkäaikainen konkreettinen kumppanuus hyvinvointialueiden kanssa, jolla edistämme jatkuvaa oppimista. Näen, että myös me voimme vaikuttaa yhteiskuntaan ja sen kehittymiseen”, Lignell sanoo.

Työnsä vastapainoksi Lignell lukee kirjoja, venyy pilateksessa ja liikkuu luonnossa. Hän paljastaa rentoutuvansa katselemalla formuloita ja kuuntelemalla ysäriretromusiikkia – muttei kuitenkaan samaan aikaan.