Mediasuunnittelu

Mediasuunnittelija tekee tarinasta näkyvää ja totta.

Mediasuunnittelun koulutuksesta valmistuneena olet digitaalisen viestinnän ja visuaalisen kerronnan ammattilainen. Voit työskennellä monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi mediatalossa, pelifirmassa, elokuvateollisuudessa, tuotantoyhtiössä sekä suunnittelu-, viestintä- tai mainostoimistossa.

Perehdyt opinnoissasi audiovisuaaliseen kerrontaan, animaatioon, informaatiomuotoiluun, pelillisyyteen sekä uusien teknologioiden luomiin mahdollisuuksiin viestinnässä. Erikoistut opinnoissasi oman mielenkiintosi mukaan.

Mediasuunnittelun opiskelu on yhteisöllistä ja käytännönläheistä. Opiskelet moderneissa oppimisympäristöissä ja luot yhteyksiä työelämään jo opiskeluaikana – moni medianomi löytää ensimmäisen työpaikkansa opinnoissa luotujen kontaktien kautta.

Aiemmin sama hakukohde on tunnettu nimellä Mediasisällön suunnittelu.

 

Mediasuunnittelun ennakkotehtävät

Tutustu tehtävänantoihin huolellisesti, tee ja palauta kaikki kolme ennakkotehtävää. Tehtävät palautetaan sähköisesti: valokuvaa tai skannaa paperille tekemäsi työt. Voit toteuttaa tehtävät paperille tai kokonaan digitaalisin keinoin.

 

1. Kuvallinen kertomus

Tee kolmen ruudun tarinallinen kuvasarja tai sarjakuva, joka liittyy teemaan ’Pelko’.
 
Toteutus: Yhdelle sivulle, mustavalkoinen. Voit halutessasi käyttää myös tekstejä. Toteutus vapaa. Voit toteuttaa mustavalkoisen kuvan myös digitaalisin välinein.

Arviointi: Tulkinta, sisällölliset ideat, kyky kertoa kuvin, omaperäisyys, sommittelu (tekstien ja kuvallisten elementtien muodostama kokonaisuus).

 

2. Julistetehtävä

Valitse mieleisesi ‘Faktatieto’ (Tosiasia)  esim. "kettu on kaikkiruokainen".
Suunnittele ja toteuta juliste, jolla pyrit kertomaan valitsemasi tiedon selkeällä, mielenkiintoisella ja muistettavalla tavalla. Voit sisällyttää julisteeseen tekstiä, mutta tuota myös sitä tukeva kuvitus. 
 
Toteutus: Värillinen, sivukoko 210x297 mm, muuten vapaa toteutus.

Arviointi: Idea, esitystapa, viestinnällisyys, sommittelu, omaperäisyys.

 

3. Hahmosuunnitelu  

Suunnittele päähenkilö H. C. Andersenin Lumikuningatar -sadusta tehtävään kuvitteelliseen animaatioelokuvaan. Tee hahmosta konseptikuvassa sellainen, että hahmon luonteenpiirteet ja ominaisuudet tulevat esille. Sijoita hahmo suunnittelemaasi ympäristöön, jossa voit hyödyntää tarinaan liittyviä elementtejä.
 
Toteutus: yhdelle sivulle, Värillinen, muuten vapaa toteutus

Arviointi: Idea, esitystapa, sommittelu, omaperäisyys.

 

Perehdy ennakkotehtävien palautusohjeisiin ja palauta tehtävät yhteishakua tehdessäsi.