Teollinen muotoilu

Oletko teollisesti valmistettujen tuotteiden tai kulkuneuvojen suunnittelun tulevaisuuden spesialisti? Teollinen muotoilu tarjoaa sinulle erittäin laajoja uranäkymiä.

Teollisen muotoilun koulutuksessamme opiskelet monipuolisesti erilaisten älykkäiden tuotteiden ja niiden oheispalveluiden luovaa suunnittelua ja valmistettavuutta osana kestävää ja eettistä kaupallista toimintaa. Meillä voit erikoistua vaikkapa työkalujen, kodinkoneiden, lääketieteellisten laitteiden, harrastus- ja liikuntavälineiden tai teollisuuden koneiden, viihde-elektroniikan, kulkuneuvojen ja liikennejärjestelmien suunnitteluun sekä näiden tuotteiden käyttöliittymien ja liiketoimintamallien kehittämiseen.

Opinnoissamme painotetaan käyttäjäystävällisiä ratkaisuja ja ympäristöystävällisen tuotannon prosessia osana kestävän kehityksen liiketoimintaa. Muotoilijan erikoistaidot, kuten visualisointi-, mallinnus- ja esitystekniikat ovat opintojesi keskiössä.

Lahden kampuksemme nykyaikaiset oppimistilat ja erikoislaitteet tarjoavat monipuolisen ja modernin opiskeluympäristön. Opiskelet kiinteässä yhteydessä työelämään. Erilaiset yritysten ja ammattilaisten kanssa toteutettavat aidot yhteistyöprojektit ovat opintojemme suola.

 

Teollisen muotoilun ennakkotehtävät

Tutustu tehtävänantoihin huolellisesti, tee ja palauta kaikki kolme ennakkotehtävää. Tehtävät palautetaan sähköisesti: valokuvaa tai skannaa paperille tekemäsi työt.

 

1. Päivittäinen selviytymispakkaus

Mieti asioita tai esineitä, joita minimissään tarvitset selviytyäksesi jokapäiväisessä elämässäsi. Piirrä ne yhdelle A3-kokoiselle paperille, jossa esität tämän tarpeellisen kokoelmasi. Pyri mahdollisemman realistiseen esitystapaan.

Menetelmät ja työvälineet: Piirrä kuva lyijykynällä, älä käytä värejä. Voit käyttää tehtävässä myös digitaalista piirtämistä harmaasävyillä. Skannaa tai valokuvaa paperille tekemäsi työ.
Arviointiperusteet: kuvitus- ja piirustustaito, sommittelu

 

2. Juomapullon avaamista helpottava apuväline, malli

Muovisten 1,5 litran juomapullojen kierrekorkit ovat heikkovoimaiselle vaikeita avata. Toimenpide vaatii kädeltä ja sormilta paljon puristus- ja kiertovoimaa. Suunnittele uusi, kierrekorkin aukaisua helpottava apuväline.

Valmista vapaasti valituista materiaaleista luonnollisen kokoinen ja tarkka fyysinen malli uudesta apuvälineestä. Mallin tarkoitus on kuvata apuvälineen ulkonäkö ja rakenneratkaisut.

Valokuvaa työsi.

Työvälineet ja materiaalit: Mallissa käytettävät materiaalit ja työvälineet ovat vapaasti valittavissasi.
Arviointi: Tuotteen toiminnallinen idea, mallinrakennustaito

 

3. Juomapullon avaamista helpottava apuväline, selvitys

Piirrä ja kirjoita tehtävän 2 apuvälineestä yhden sivun kuvallinen sekä sanallinen selvitys apuvälineen toimintaperiaatteesta, siihen aiotuista materiaaleista ja sen käyttötavasta. Voit hyödyntää tehtävässä myös digitaalista piirtämistä tai 3D-mallinnusta.

Skannaa, tallenna tai valokuvaa työsi tiedostoksi.

Työvälineet ja materiaalit: Piirustustekniikan ja -välineet voit valita vapaasti
Arviointi: Tuotteen käytettävyys ja ergonomia, selvityksen havainnollisuus

 

Perehdy ennakkotehtävien palautusohjeisiin ja palauta tehtävät yhteishakua tehdessäsi.