Baron Foodtech tuo leipomoalan osaamisen LAB-ammattikorkeakoulun Food Pilot Plantiin
Leipomoteollisuutta palvelevalla suunnittelu- ja konsulttitoimisto Baron Foodtechillä on ollut jo vuodesta 2018 Nastolassa oma leipomo, jossa esimerkiksi suunnitellaan asiakkaille uusia tuotteita, tehdään reseptikehitystä ja skaalataan leipomotuotteita teolliseen mittakaavaan. Muutto Food Pilot Plantiin tuo yritykselle lisää valmiuksia ja kyvykkyyksiä tuotekehitykseen.
”Food Pilot Plantin laboratoriopalvelujen ansiosta meille avautuu uusia mahdollisuuksia kehitystyöhön, koska leipomossa valmistuvien tuotteiden ominaisuuksia pystytään testaamaan ja tutkimaan kattavasti. Voimme vaivattomasti selvittää, miten esimerkiksi muutokset reseptiikassa vaikuttavat tuotteiden säilyvyyteen”, Baron Foodtechin toimitusjohtaja Mikko Lehtinen kertoo.
LAB-ammattikorkeakoulu etsii aktiivisesti uusia keinoja edistää yritysten kestävää, vastuullista ja uudistavaa kasvua.
”Baron Foodtechin päätös aloittaa toiminta Food Pilot Plantissa on erinomainen osoitus siitä, miten tiivis yhteistyömme yritysten kanssa tuottaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia. Pyrimme rakentamaan elintarvikealan yritysekosysteemejä, joihin LABin vahvuudet koulutuksessa ja TKI:ssä kytkeytyvät saumattomasti”, LABin teknologiayksikön johtaja Kirsi Taivalantti sanoo.
Tukea yritysten kansainväliseen kasvuun
Päijät-Hämeen elintarviketeollisuuden tarpeista alkusysäyksensä saanut Food Pilot Plant vahvistaa valtakunnallisesti koko toimialaa TKI-toiminnassa sekä uusien innovaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisessä. LAB on mukana myös viime syksynä perustetussa Food Campus Finland -yhteistyöalustassa, joka tavoittelee Suomen ruokaviennin kaksinkertaistamista hallitusohjelman vision mukaisesti.
Taivalantti muistuttaa, että LABin uudistetun strategian keskiössä onkin erityisesti kansainvälistä kasvua hakevien pk-yritysten tukeminen. Baron Foodtechin toiminnasta nykyisin jo yli 80 prosenttia on vientiä ulkomaille. Yrityksellä on tällä hetkellä meneillään projekteja esimerkiksi Kamerunissa ja Qatarissa.
”Leipomoteollisuudessa on maailmanlaajuisesti paljon mahdollisuuksia kehittää erilaisia tuotteita terveellisempään ja kestävämpään suuntaan. Korkeakouluympäristössä toimiminen on innostavaa ja tuo meille lisäarvoa”, Lehtinen toteaa.
Lehtinen näkee yhteistyömahdollisuuksia LABin kanssa myös koulutuksen saralla. Vuonna 2025 LABissa alkaa elintarviketeollisuuden osaajatarpeisiin vastaava prosessi- ja materiaalitekniikan insinöörikoulutus. Baron Foodtech aikoo olla mukana tarjoamassa opiskelijoille harjoittelu- ja työpaikkoja, koska kasvunsa tueksi yritys tarvitsee myös asiantuntevaa työvoimaa. Jo tällä hetkellä yrityksessä työskentelee useita LABista hiljattain valmistuneita insinöörejä ja tradenomeja.
Baron Foodtech on suomalainen perheyritys, joka auttaa globaalin leipomoteollisuuden toimijoita erilaisissa tuotantoon ja tuotekehitykseen liittyvissä toteutuksissa. Yrityksen palveluja ovat leipomoteollisuuden tuotekehitys, suunnittelut, konsultointi ja tekniset palvelut. Lue lisää Baron Foodtechistä.