LAB-ammattikorkeakoulun hallitus on valittu

LAB-ammattikorkeakoulu on nimittänyt ensimmäisen hallituksensa. Hallitukseen on valittu yhdeksän varsinaista jäsentä. Puheenjohtajana toimii LUT-yliopiston rehtori KTT Juha-Matti Saksa.

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LABissa tarjotaan koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja visuaalinen viestintä.

LAB-ammattikorkeakoulun omistaa LUT-yliopisto. LAB aloittaa toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyvät.

Yritysten edustajista hallituksessa ovat Polttimo-konsernin hallituksen puheenjohtaja DI Pär-Gustaf Relander sekä HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan toimitusjohtaja LT Juha Tuominen.

Ennen perheyritykseen siirtymistään Relander työskenteli vuosia Rautella. Tuomisella on kattava ura lääketieteen tehtävistä mm. Terveystalon johtavana ylilääkärinä, HUSin johtajaylilääkärinä ja Hyksin medisiinisen tulosyksikön johtajana.

Saimaan ammattikorkeakoulun entisistä omistajakunnista hallituksessa on Imatran kaupungin apulaiskaupunginjohtaja OTM, VT Kaisa Heino. Heino on toiminut mm. Imatran kaupungin hallintojohtajana ja kaupunginlakimiehenä sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän lakimiehenä.

Lahden ammattikorkeakoulun entisistä omistajista LAB-ammattikorkeakoulun hallituksessa on Lahden kaupungilta kaupunginjohtaja FM Pekka Timonen. Timonen on työskennellyt aiemmin Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -juhlavuoden hankkeen pääsihteerinä, Maailman muotoilupääkaupunki Helsinki 2012 -hankkeen toiminnanjohtajana sekä Helsingin kaupungin kulttuurijohtajana.

LAB-ammattikorkeakoulun henkilöstö on valinnut keskuudestaan lehtori KTM Jarmo Kemppisen ja puutekniikan opiskelija Camilla Pulkkisen (Opiskelijakunta KOE). Lisäksi hallituksessa ovat LUT-yliopiston provost KTT Liisa-Maija Sainio ja LUT-korkeakoulujen päälakimies OTM, VT Riikka Sund.

”Olen erittäin iloinen ja ylpeä LAB-ammattikorkeakoulun uudesta hallituksesta. Valituilla on monipuolisesti erilaista osaamista ja kokemusta LABin koulutusaloilta ja vahvuusalueilta. Uskon, että yhdessä uudistamme sekä korkeakoulutusta ja työelämää”, LUT-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö sanoo.

Lisätiedot

LUT-yliopisto, hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö | tuomo [dot] ronkkoattejusa [dot] fi, 050 387 6120