Kuva
Wood Talks, Mirja Mikkilä, Mainos

Wood Talks goes LGDW: Puu puhuu kestävyydestä - vai puhuuko?

Tapahtuma-aika
7.5.2021 12.00–14.00
Tapahtuman sijainti
Wood Talks on vierailija luentosarja, jossa puualan asiantuntijat kertovat oman työnsä kautta kokemuksiaan sekä näkemyksiään puualan tulevaisuuden kuvista sekä nykytilanteesta. Kevään 2021 Wood Talks jatkuu 7.5. klo 12.00. Kevään toisena luennoitsijana on Mirja Mikkilä, LUT, Tutkijaopettaja, aiheenaan "Puu puhuu kestävyydestä - vai puhuuko?".

Luento järjestetään osana Lahti Green Design Weekiä. Katso koko viikon mielenkiintoinen ohjelma: https://ldw.fi/

 

Linkki luennolle: https://lut.zoom.us/j/66291418952

Puurakentamiseen ja -muotoiluun liittyy automaattisesti monia positiivisia, kestävyysmielikuvia; kauneus, ajattomuus, terveellisyys, hiilen sidonta, ilmastoneutraalisuus, kiertotalous, biotalous. Positiivisien mielikuvien jatkoksi on paljon faktatietoa, jotka tukevat puun luokittelun taloudellisesti, ympäristöllisesti ja sosiaalisesti kestäväksi muotoilu- ja rakennusmateriaaliksi, mutta kestävyys ei ole itsestään selvyys.

On keskeistä tarkastella myös kriittisesti puun kestävyyttä: Onko puu kasvatettu kestävästi? Missä päin maailmaa? Saavatko kaikki tuotteen tuottamiseen osallistuneet ihmiset oikeudenmukaisen tulon? Muotoillaanko tuote hiiltä vuosikymmeniä sitovaksi korkean jalostusarvon design esineeksi vai trendikkääksi kertakäyttökahvikupiksi? Miten resurssitehokasta design-esineen tuotannon raaka-aineen käyttö on? Miten se kierrätetään? Pureudumme luennolla puun monisyiseen kestävyyteen paikallisesti ja globaalisti, kestävästi ja kestämättömästi.

 

Opiskelija: 

Ilmoittaudu luentosarjalle Pepissä: AM00CF84-3001

Lisätietoja: anniina [dot] harjapaaatlab [dot] fi

 

Luentosarjasta on mahdollisuus saada 1 op, jos osallistuu kolmeen luentoon ja kirjoittaa niistä oppimispäiväkirjan.

Tapahtuman agenda