Kuva
KUPARI_Kuitupohjaiset pussipakkaukset

Tulevaisuuden kuitupohjaisia pakkausratkaisuja

Tapahtuma-aika
23.11.2021 13.00–14.30
Tapahtuman sijainti
Verkkotapahtuma
Teams
Tervetuloa kuulemaan tuloksia ja yritysten kokemuksia kuitupohjaisten pakkausratkaisujen kehittämistyöstä LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kanssa!

KUPARI-hankkeen aikana on kehitetty Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan pakkaavien yritysten tarpeisiin kuitupohjaisia pakkausratkaisuja. Yhdessä yritysten kanssa on tunnistettu tulevaisuuden pakkausratkaisuiden kannalta kriittisiä tekijöitä pakkausmateriaaleihin, pakkausten valmistusteknologioihin ja suunnitteluun liittyen ja suunnattu kehitystyötä kohti ympäristö- ja kuluttajaystävällisempiä pakkausratkaisuita.    

Hankkeen aikana yrityksillä on ollut mahdollisuus kokeilla uusien pakkausratkaisujen toimivuutta pilotoiden yrityksen omilla tuotteilla.

Kerätyn käyttäjäkokemuksen mukaan suunnitellut ja valmistetut uudet ekologiset vuoka- ja pussipakkausratkaisut ovat herättäneet kiinnostusta ja olleet esillä myös valtakunnallisesti eri medioissa.
Tilaisuudessa keskustellaan myös tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista korkeakoulujen kanssa, sekä yritysten tarpeista pakkaamiseen liittyen.

KUPARI-hankkeen päätöstapahtumassa kuullaan puheenvuoroja LUTin ja LABin pakkauskehityksen asiantuntijoilta, sekä osallistuneilta yrityksen edustajilta.
Tapahtuma järjestetään etänä.

Teams-linkki tapahtumaan:
Click here to join the meeting

 

Ohjelma

Aikataulu 23.11:   

13-13.15  Tervetuloa/ Mika Kainusalmi/ LUT-yliopisto ja Kati Kumpulainen, LAB-ammattikorkeakoulu  

13.15-13.35 Muotoilun merkitys ympäristö- ja kuluttajaystävällisten pakkausten kehittämisessä/ Noora Nylander, Pakkaus- ja brändimuotoilun lehtori, LAB-ammattikorkeakoulu

13.35-13.55 Pakkausten tekninen kehitystyö/ Ville Leminen, Pakkaustekniikan apulaisprofessori, LUT-yliopisto

13.55-14.10 Yrityksen kokemuksia pakkauspilotoinnista/ Natural Nordic 

14.10-14.30 Keskustelua ja päätössanat  

Tapahtuman järjestää KUPARI-kuitupohjaisten pakkausratkaisuiden integrointi PK-yritysten tarpeisiin- hanke, jota toteuttavat LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti. Hankkeen rahoittaa EAKR/ Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan liitot.  
https://lab.fi/fi/projekti/kupari