Kuva
Taipuu-näyttelystä kuva.

Taipuu-näyttely

Tapahtuma-aika
23.2.–17.3.2022
Tapahtuman sijainti
Luja-galleria
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19, Lahti
Taipuu-näyttely esittelee LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin toisen vuosikurssin sisustusarkkitehtuurin ja kalustemuotoilun opiskelijoiden suunnittelemia suomalaisesta koivuviilusta taivutettuja kalusteprototyyppejä. Lahden kampuksen Luja-galleriassa esillä olevat prototyypit ratkovat kodin järjestämiseen liittyviä kysymyksiä.

Näyttelyssä on esillä opiskelijoiden Prototypointi-kurssilla suunnittelemia kodin järjestämistä helpottavia kalusteratkaisuja. Opiskelijat havainnoivat kurssilla kotiympäristössä esiintyvien tavaroiden ja vaatteiden järjestämiseen liittyviä ongelmakohtia sekä elämisen tarpeita ja suunnittelivat niihin erilaisia ratkaisuja kalusteiden ja esineiden muodossa. Lopputuloksena syntyi uudenlaisia rakenteita sekä innovatiivisia ratkaisuja muun muassa paperipinojen, pientavaroiden, latureiden ja vaatteiden säilyttämiseen.

Suunnittelutehtävän toteutuksen päämateriaalina oli koivuviilu ja tekniikkana muotoon puristaminen. Prototyypit ovat valmistettu muotoilemalla 0,6 ja 1 mm:n paksuisia puuviiluja alipainepöydällä tai -pussissa polystyreenilevystä valmistetun muotin päälle.

”Tuotekehitysprosessissa matka ideasta prototyypiksi ja lopulta puupajalta galleriaan on pitkä sekä vaatii suunnittelijalta ratkaisukeskeisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Näyttely on vuosikurssin yhteinen puristus, jonka tuloksena sekä opiskelijoille että vierailijoille avautuu kurssilla muotoiltujen ratkaisujen moninaisuus”, LABin Muotoiluinstituutin lehtori Sari Anttonen sanoo.

Näyttelyssä on esillä yhteensä 26 prototyyppiä.

Ohjelma

Taipuu-näyttely on avoinna arkisin klo 9–16 ja se on esillä 17.3.2022 asti LABin Lahden kampuksen Luja-galleriassa, Mukkulankatu 19.

Taipuu-näyttelyn esite

***

Opiskelijat:

Aavikko Netta, Antikainen Miia, Domeney Alex, Haataja Viola, Halttunen Minka, Hietanen Inka, Juhola Maija, Järri Veera, Karisto Iida, Kastikainen Anniina, Kolehmainen Ella, Leinonen Mari, Libba Elina, Linnanmäki Linda, Munukka Jonna, Murro Nella, Pinola Mikko, Raudas Raisa, Remes Iina, Romppainen Nella, Rose Melanie, Tuominen Emma, Uusitalo Helmi, Vainio Anniina, Vesa Klaara, Vihersalo Suvi

Ohjaavat opettajat:

Sari Anttonen ja Vesa Damski

Näyttelysuunnittelu:

Aavikko Netta, Tuominen Emma, Vesa Klaara, Vihersalo Suvi

Juliste:

Domeney Alex ja Rose Melanie

***

Lisätietoja:

Alue