Kuva
Ihan samat

Paneelikeskustelu Ihan samat

Tapahtuma-aika
14.4.2021 09.00–11.30
Tapahtuman sijainti
LAB:n rooli
Tule kuuntelemaan paneelikeskustelua tasa-arvoisen oppimisympäristön luomisesta sekä erilaisten kohderyhmien huomioimisesta.

Aamun toisessa paneelikeskustelussa keskustellaan siirtymisestä oppimisympäristöstä työelämään ja keskustellaan esteettömyydestä niin työntekijän kuin asiakkaankin näkökulmasta.
Tapahtuman agenda

Paneelikeskusteluja on kaksi, joista ensimmäinen keskittyy tasa-arvoisen oppimisympäristön rakentamiseen klo 9-10.00. Keskustelu on suunnattu opettajille ja organisaatioille. Paneelin tavoitteena on nostaa esiin keskustelua tasa-arvoisesta oppimisympäristöstä erilaisten oppijoiden ja oppimisvaikeuksien kanssa kamppaileville.

Paneeliin osallistuvat:

- Pirkko Louhelainen, työhönvalmentaja Kiipula, pirkko [dot] louhelainenatkiipula [dot] fi
- Juha Tiitta, pedaginen erityisasiantuntija LAB ammattikorkeakoulu, juha [dot] tiittaatlab [dot] fi
-  Riikka Marttinen, erityisasiantuntija Erilaisten Oppijoiden liitto, riikka [dot] marttinenateoliitto [dot] fi

 

Toinen paneeli keskittyy esteettömyyteen työelämän näkökulmasta. Miten oppimisvaikeudet ja esteettömyys huomioidaan työelämässä ja miten näitä asioita voidaan ottaa puheeksi esim. esihenkilö-alainen välisissä keskusteluissa ja miten organisaatiot ovat huomioineet esim. fyysisen esteettömyyden. Paneelin aikataulu on 10.30-11.30 ja panelisteina toimivat:

- Sanna Huovi, ryhmäpäällikkö S-Hämeenmaa (ravintolapuoli) sanna [dot] huoviatsok [dot] fi
- Pirjo Knuuttila, lehtori LAB ammattikorkeakoulu (fysioterapia) pirjo [dot] knuuttilaatlab [dot] fi
- Riikka Marttinen, erityisasiantuntija Erilaisten Oppijoiden liitto, riikka [dot] marttinenateoliitto [dot] fi

 

Tervetuloa kuuntelemaan paneelikeskustelua LiMu Radioon https://www.limuradio.fi/kuuntele/

 

LAB-ammattikorkeakoulu ja Kiipulan ammattiopisto toteuttavat yhteistyössä EU-rahoitteista Ihan samat -hanketta Päijät-Hämeessä. Sen puitteissa oppilaitoksiin rakentuu keskinäistä opiskelijoiden työelämävalmiuksia edistävä yhteinen oppimisympäristö sekä yhteistyömalli. Kahden eri koulutusasteen välinen toiminta lisää opiskelijoiden ammatillista kasvua ja käytännön työelämään valmistautumista.

Osuuskauppa Hämeenmaa on aktiivisesti mukana hankkeen oppilaitosyhteistyössä. Hämeenmaa toteuttaa toiminnassaan vastuullisuutta ja moninaista työyhteisöä, jossa on tilaa erilaisille ihmisille. Se tarjoaa Kiipulan opiskelijoille työssäoppimispaikkoja eri toimipisteissään. LABin opiskelijat toimivat Kiipulan opiskelijoiden työpaikkaohjaajina.

Anne Timonen
TKI-asiantuntija
anne [dot] timonenatlab [dot] fi