Kuva
Marjarasia_Kupari

Pakkaus palveluna- lisäarvoa asiakkaalle ja liiketoiminnalle ekologisista pakkausratkaisuista

Tapahtuma-aika
10.11.2020 12.30–15.00
Tapahtuman sijainti
Verkkotapahtuma
Elintarvikealan toimija, osallistu 10.11. etänä järjestettävään tilaisuuteen, jossa käsitellään tuotepakkauksen merkitystä osana asiakkaallesi tarjoamaa palvelua.
Pääset hyödyntämään tietoja omassa liiketoiminnassasi pakkaus- ja palvelumuotoilun mahdollisuuksia, muun muassa kestävämmän tuotekehityksen ja brändiarvon kautta.

Asiakkaat eivät ole kiinnostuneet enää pelkästään tuotteista vaan heidän tarpeisiinsa sopivista palveluratkaisuista. Pakkaus voidaan nähdä monin tavoin palvelukokemuksena kuluttajalle ja palveluna tuotteelle. Pakkaus  palveluna - ajattelussa pakkausta katsotaan kestävän kulutuskokemuksen, valmistusratkaisuiden ja ekologisen systeemin näkökulmasta.

Pakkausten rooli on kasvanut erityisesti korona-aikana, sillä pakkaus toimii tuotteen turvallisuuden ja puhtauden varmistajana. Tärkeää on muokata sekä kuluttajien käyttäytymistä kuin tuotteen ominaisuuksia. Näitä keinoja käyttäen suunnitellaan koko palvelukokemusta eikä pelkästään pakkausta. Ekologista kuluttajakäyttäytymistä voidaan muokata myös pakkauksiin liittyvän brändiviestinnän keinoin ja vedota kuluttajien arvoihin. 

Tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja LUTin ja LABin pakkauskehityksen asiantuntijoilta sekä työstetään yhdessä pienryhmissä aiheita,  jotka kasvattavat ymmärrystä Pakkaus palveluna- ajattelun hyödyntämisestä omassa liiketoiminnassa.
Työpaja järjestetään etänä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki heidän antamaansa sähköpostiosoitteeseen ennen tapahtumaa.

Ohjelma

10.11.2020 klo 12.30-15

12.30- 12.45 Tervetuloa/ Mika Kainusalmi, LUT  ja Kati Kumpulainen, LAB

12.45-12.55 Ajankohtaiset materiaalikehityksestä ja pilotoinnista, KUPARI-hanke/ Ville Leminen, Pakkaustekniikan professori, LUT

12.55-13.5 Pakkaus palveluna/ Noora Nylander, Pakkaus- ja brändimuotoilun lehtori, LAB

Lyhyt jaloittelu

13.20- 14.45 Työpajatyöskentely

14.45-15.00 Päätössanat

Tapahtuman järjestää KUPARI-kuitupohjaisten pakkausratkaisuiden integrointi PK-yritysten tarpeisiin- hanke, jota toteuttavat LUT- yliopisto ja LAB- ammattikorkeakoulu. Hankkeen rahoittaa EAKR/ Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan liitot.