Kuva
LAB Paja II Oivallusten aamu Saku Tuominen

LAB Paja II Oivallusten aamu

Tapahtuma-aika
15.9.2022 08.30–11.00
Tapahtuman sijainti
Lahden kampus, Seminaaritila M19_A122, 1 krs.
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
LAB:n rooli
Tule kuulemaan luovuuden ja yhteiskehittämisen hyödyistä ja millaista apua LAB-ammattikorkeakoululla on tarjota yrityksesi haasteisiin to 15.9. klo 8.30 – 11.00. Tilaisuus on maksuton.

Kuinka asiat voisi tehdä toisin ja paremmin? Mistä hyvät ideat syntyvät ja miten ne viedään käytäntöön? Liity mukaan monialaiseen yhteisöön, jolla on intohimo kehittää ja luoda uutta.
 

Ilmoittaudu mukaan 8.9. mennessä


Päivän ohjelma

8.30–9.00 Aamukahvi Lamkoomasta
9.00–9.20 LAB Paja II hankkeen projektipäällikkö Minna Tynkkynen, LAB-ammattikorkeakoulu

LAB Paja II -projekti ja tilaisuuden avaus
9.20–9.40 Auli Haarnio, Lehtori, kokemus- ja palvelumuotoilu, LAB-ammattikorkeakoulu
Auli Haarnio puhuu mutkattomasta, luovasta ja tavoitteellisesta työotteesta sekä sen mahdollistamisesta. Aulilla on paljon kokemusta ja esimerkkejä esityksessään Palvelumuotoilustudio – yhteistyömallista.
9.40–10.00 Pasi Juvonen, TKI –johtaja, Innovaatioiden kaupallistaminen, LAB-ammattikorkeakoulu
Pasi Juvonen esittelee puheenvuorossaan periaatteita ja toimenpiteitä, joilla mikä tahansa organisaatio voi luoda aiempaa parempia edellytyksiä innovoinnille. Pasilla on pitkä kokemus monenlaisista kehittämistehtävistä ja uudistamisesta amk:n sisällä sekä yhteistyöstä työelämän kanssa kehittämishankkeissa. Hän on toiminut myös toistakymmentä vuotta mikroyrittäjänä valmentaen useita kymmeniä yrityksiä ja yhteisöjä.
10.00–11.00 Saku Tuominen
Same same but better: Nyt kun palaamme pikkuhiljaa takaisin toimistoon, millaiseen toimistoon haluamme palata? Pitkän tauon jälkeen toimistolle paluu on ainutlaatuinen mahdollisuus uudelleen arvioida toimintatapojamme ja miettiä, miten haluamme tulevaisuudessa tehdä töitä. Mitä asioita olemme kaivanneet, mitä todellakaan emme? Mitä pidämme, mitä haluamme muuttaa? Miten varmistamme, ettei ”new normal” ole sittenkin ”old normal” ja vanhat työtavat kaikkine ongelmineen ottavat vallan ennen kuin huomaammekaan. Saku Tuomisen uusi luento rohkaisee työyhteisöjä kehittämään työelämää siten, että aikaansaaminen ja hyvinvointi ovat tasapainossa ja sählääminen minimissä.
11.00–12.00 Business Lounas
12.10 alkaen Labroihin tutustuminen (kokoontuminen luentosalin M19_A122 eteen)

 


LAB Paja II -projektin Oivallusten aamu -tapahtumasarja keskittyy syyskuussa uuden luomisen teemaan. Tilaisuudessa Yrittäjä ja tietokirjailija Saku Tuominen kertoo luovuuden johtamisesta. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulun innovaatioiden kaupallistamisen TKI-johtaja Pasi Juvonen esittelee LABin yhteistyömahdollisuuksia teemaan liittyen. Opiskelijoiden kanssa aiemmin toteutetuista kehittämisprojekteista saapuu kertomaan LABin Muotoiluinstituutin kokemus- ja palvelumuotoilun lehtori Auli Haarnio.
 
Kerromme lisäksi kehitteillä olevasta toimintaympäristöstä, joka tarjoaa tulevaisuudessa yrityksille innovointiin ja yhteiskehittämiseen liittyviä palveluja. Syksyllä 2022 starttaa LAB Paja II -projektin maksuton IdeaPaja, johon haemme mukaan yhteiskehittämisestä kiinnostuneita alueemme yrityksiä sekä heidän toimeksiantojaan. IdeaPaja -tiimi rakentuu tarvelähtöisesti monialaisista LAB-opiskelijoista, -asiantuntijoista sekä tiimivalmentajasta että toimeksiannon omistajan edustajasta. IdeaPajassa luomme ja jalostamme nopeilla menetelmillä ideoita toimeksiannon parhaan ratkaisun löytämiseksi.
 
Tilaisuuden virallisen osuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua LAB-ammattikorkeakoulun laboratorioihin sekä palveluihin yrityksille.

 
Rakennetaan yhdessä innovaattoriyhteisö, jossa alueemme yritykset ja asiantuntijat tuottavat yhdessä uudenlaisia ratkaisuja!
 


 
Ystävällisin terveisin
 
LAB Paja II -hankkeen projektipäällikkö
Minna Tynkkynen
minna [dot] tynkkynenatlab [dot] fi
+358504407343
 


Puhujat

Luova johtaja, kirjailija Saku Tuominen on toiminut useilla eri toimialoilla yrittäjänä 30 vuoden ajan. Saku on kirjoittanut 12 suosittua kirjaa, opettanut innovaatioiden toteuttamista Aalto-yliopistossa ja pitänyt satoja puheita Suomessa ja maailmalla. Saku puhuu luovuudesta, kasvusta, epävarmuuden sietämisestä, uuden oppimisesta ja hyvästä elämästä.
 
Pasi Juvonen työskentelee LAB-ammattikorkeakoulun TKI-johtajana innovaatioiden kaupallistamisen vahvuusalueella. Pasilla on yli 25 vuoden kokemus monenlaisista kehittämistehtävistä ja uudistamisesta ammattikorkeakoulun sisällä sekä yhteistyöstä työelämän kanssa kehittämishankkeissa. Hän on tarkastellut maailmaa jo toistakymmentä vuotta myös mikroyrittäjän silmin valmentaen useita kymmeniä yrityksiä ja yhteisöjä.

Auli Haarnio on LAB-ammattikorkeakoulun kokemus- ja palvelumuotoilun lehtori sekä TKI-asiantuntija. Tilaisuudessa Auli puhuu mutkattomasta, luovasta ja tavoitteellisesta työotteesta sekä sen mahdollistamisesta. Lisäksi hän esittelee  Palvelumuotoilustudio – yhteistyömallia sekä esimerkkejä sen tuotoksista.

 

Alue