Itseopiskelumateriaali

Tälle sivulle on koottu opiskelumateriaalia itsenäiseen lähtötason parantamiseen ruotsin ja englannin kielissä. Näin opiskelemaan valitut voivat itse vaikuttaa omaan aloittamiseen helpottamalla ensimmäisten kuukausien opiskelua valmistautumalla etukäteen. Sivulle on koottu linkkejä verkossa oleviin soveltuviin itseopiskelumateriaaleihin.

Ruotsi

LAB-ammattikorkeakoulun toteuttama itseopiskelumateriaali tasokokeeseen valmistautumista varten.

Övning ger färdighet!​

Ruotsin valmentavat materiaalit 

Ruotsinkielen Startbana-oppimateriaali on tuotettu neljän eri ammattikorkeakoulun yhteistyöprojektissa.

Startbana - teoria (pdf)

Startbana - tehtävät (pdf)

Startbana - vastaukset (lataa e-kirja maksutta)

Kielten oppimista pelaamalla

Onko kielten perusteet kadoksissa tai haluatko oppia uuden kielen? Kielten oppimiseen on tarjolla useita pelejä.

Duolingo

Babbel 

Worddive

Matemaattiset ain​eet

Ovatko matematiikan, fysiikan ja kemian perusteet kateissa?  Opetus.tv tarjoaa näihin oppiaineisiin perusteita ja kertaamismahdollisuuksia selkeiden videoiden kautta. Videoissa on teorian lisäksi tarjolla esimerkkejä sekä ratkaisuja.

Opetus.tv​​

Tietotekniikka

Digikurssi tietotekniikan kertaukseen. Tamperelaisten opiskelijoiden kehittämä Digikurssi on johdanto toisen asteen opiskelussa tarvittaviin tietoteknisiin taitoihin. Se toimii myös kertauksena opintoja ammattikorkeakoulussa aloittaville, jos kokee tarvitsevansa preppausta tietoteknisissä perustaidoissa.

Digikurssi on omaehtoinen itseopiskelumateriaali: siellä on mm. testejä, joilla voit arvioida osaamistasi. Hae nimellä ‘Digikurssi’ Repun etusivun Etsi opintojaksoja -kentässä tai käytä alla olevaa suoraa linkkiä (AD-kirjautuminen).

Digikurssi Repussa​​

Älylaitteiden helppokäyttöominaisuudet

Älylaitteiden helppokäyttöominaisuudet voivat osaltaan tukea ja auttaa opiskeluasi. Voit esimerkiksi hyödyntää ääneenlukuominaisuutta kirjallisen materiaalin lukemisessa.

Esteettömyyssovellukset (pdf)