Valon käyttö ja merkitys tilasuunnittelussa

Valo nähdään usein nimenomaan teknisenä välineenä näkemiselle, vaikka sen käyttö ja laatu ovat merkittäviä tekijöitä ihmisen kokemuksen määrittelijänä. Valaistuksen eri tapoja voidaan hyödyntää monella eri alalla, tila- ja tapahtumasuunnittelussa, visuaalisissa taiteissa tai renderöinnin osana peliteollisuudessa sekä arkkitehtuurivisualisoinneissa. Valon ja valaistuksen eri muotojen ja tapojen ymmärtäminen auttaa suunnittelemaan sen käyttöä sekä luomaan mielikuvia katsojalle, oli kyseessä sitten tapahtuma, pelimaailma tai arkkitehtuuri. .
Toteutusaika
27.09.2022
Laajuus
1 pv
Paikka

Verkkototeutus

Hinta
285 €+ alv. 24 % ( 353,40 € sis. alv.)

valaistus

Tavoite

Koulutuksessa käydään läpi modernin arkkitehtuurivalaistuksen perusperiaatteita, miten valoa käytetään sekä riittävästi, että toimivasti, tunnelmaa unohtamatta. Syvennymme myös arkkitehtuurivalaistuksen taiteellisempaan puoleen, valaistuksen vaikutukseen tiloissa ja ihmisissä, sekä käsittelemme Suomen valaistusstandardeja ja valaistuksen mahdollisia ongelmakohtia.   

Kenelle?  

Koulutus sopii tilasuunnittelun eri tahoilla työskenteleville, valaistusalalle suuntaaville sekä yleisesti valaistuksen yksityiskohdista kiinnostuneille. Kurssi antaa työkaluja valaistuksen käyttöön tilasuunnittelussa ja luo vahvan pohjan valaistuksen käytöstä ja periaatteista     

Sisältö

  • Valaistustekniikat
  • Värilämpötilat ja niiden merkitys
  • Materiaalivalinnat vs valaistus
  • Valaistuksen käyttö esimerkkien kautta
  • Värit ja valot
  • Huomioon otettavat valaistuksen ongelmakohdat     

Koulutuspäivä  

27.9.2022 klo 09.00 - 16.00 sis. lounas- ja kahvitauot   

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Opetus tapahtuu kokonaisuudessaan verkossa, opetusmenetelminä käytetään luentoja, keskustelutehtäviä sekä audiovisuaalista materiaalia.

Ryhmäkoko

6 - 12 henkilöä

Asiantuntijat

Karoliina Helin työskentelee valaistuksen parissa Iso-Britanniassa ja Suomessa sekä projekteissa ympäri maailmaa. Pohjakoulutuksena hänellä on Englannissa suoritetut sisustusarkkitehdin tutkinto sekä LIA Lighting Certificate. Uransa aikana Karoliina on työskennellyt monenlaisissa projekteissa aina yksityiskodeista laajempien areenojen, teattereiden ja toimistokompleksien valaistukseen.

Muuta tärkeää

Kurssille osallistumiseen tarvitset mikrofonin ja mieluiten myös kameran.  

lmoittautuminen

llmoittautumisaika 21.3.2022 - 7.9.2022

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Kysy lisää

Karoliina Helin
khatkhelinworks [dot] com

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.