Työyhteisön työkykyjohtamisen ABC

Vahvista työyhteisön työkykyjohtamisen taitojasi!
Työkykyä on tuettava ja edistettävä työuran eri vaiheissa. Työntekijöiden työkyvyn tuen tarve työpaikoilla korostuu eläkeikien noustessa ja työurien pidentyessä. Työterveyshuolto on tärkeässä roolissa työkyvyn tukemisessa ja edistämisessä. Lisäksi työyhteisöihin tarvitaan aktiivisia toimijoita, joilla on riittävästi tutkittua tietoa työkyvystä ja siihen vaikuttavista tekijöistä, ja jotka osaavat soveltaa tätä tietoa työyhteisönsä työkykyisyyden tukemiseksi ja edistämiseksi. Työkykyjohtaminen on yksi osa työpaikkojen arkijohtamista.
Toteutusaika
08.02.2024 - 09.02.2024
Laajuus
2 pv
Paikka

Verkkototeutus

Hinta
490 €+ alv 24% (607,60 € sis. alv.)

esite

Tavoite

Koulutus antaa tietoa ja käytännön esimerkkejä, kuinka voidaan tukea ja edistää oman työyhteisön työkykyisyyttä. Koulutuksen aikana perehdytään muun muassa työkyvyn tukeen ja hallintaan, työterveysyhteistyöhön ja erilaisiin ratkaisuihin työkyvyn ollessa uhattuna. Lisäksi perehdytään työkykyyn vaikuttaviin tekijöihin mm. palautumiseen, ravitsemukseen, fyysiseen aktiivisuuteen ja psykososiaalisiin tekijöihin. Koulutuksen käytyäsi osaat soveltaa tietoa työyhteisösi työkykyisyyden edistämiseksi.

Kenelle?

Koulutukseen voi ilmoittautua terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi millä tahansa toimialalla oleva työntekijä tai esihenkilö, joka on kiinnostunut tukemaan ja edistämään oman työyhteisönsä työkykyisyyttä.

Sisältö

Koulutuksen keskeiset teemat:

  • työkyvyn tukeminen
  • työkyvyn hallinnan mallit
  • työkykyjohtaminen
  • työterveysyhteistyö
  • osatyökykyisen vaihtoehdot
  • psykososiaalinen työkyky
  • palautuminen
  • fyysinen aktiivisuus
  • ravitsemus

Koulutuspäivät

Koulutus sisältää kaksi reaaliaikaisesti verkossa järjestettävää päivää

8. - 9.2.2024 klo 9.00 - 16.00

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Koulutus sisältää asiantuntijapuheenvuoroja sekä työpajatyöskentelyä.

Ryhmäkoko

15 - 24 henkilöä

Asiantuntijat

Anne Lankinen on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri (ergonomia), sairaanhoitaja YAMK, ammatillinen opettaja ja työterveyshoitaja. Hän on opiskellut myös työ- ja organisaatiopsykologiaa ja henkilöstöjohtamista. Aiemmin hän on työskennellyt monipuolisesti terveydenhuollon alalla ja työterveyshuollossa n. 10 vuotta. Anne toimii sivutoimisena tuntiopettajana työterveyshuoltoon pätevöittävässä koulutuksessa ja terveydenhoitajaopinnoissa työikäisen terveydenhoitotyön osalta. Päätyötä Anne tekee Siilinjärven kunnassa työhyvinvointisuunnittelijana ja työsuojelupäällikkönä, missä työkykyjohtaminen, työhyvinvoinnin edistäminen ja kehittäminen ja työterveyshuoltoyhteistyön koordinointi ovat keskeisiä tehtäviä.

Päivi Kousa toimii lehtorina LAB-ammattikorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan terveydenhoitaja YAMK, ammatillinen opettaja ja työterveyshoitaja. Lisäksi hän on opiskellut sosiaali- ja terveydenhuol-lon tiedonhallintaa. Hänellä on noin 15 vuoden työkokemus työterveyshuollosta eri tehtävistä (työter-veyshoitaja, vastaava työterveyshoitaja, sisäinen auditoija, laatupäällikkö). Päivi toimii muun muassa vastuuopettajana työterveyshuoltoon pätevöittävässä täydennyskoulutuksessa sekä aivoterveyden edistämisen erikoistumiskoulutuksessa. Lisäksi hän on mukana LAB:n TKI-toiminnassa.

Koulutuksen aikana hyödynnetään myös monipuolisesti ja moniammatillisesti muita asiantuntijoita, joilla on vahva työkykyjohtamisen osaaminen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 22.8.2023 - 7.1.2024

llmoittaudu koulutukseen tästä
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Kysy lisää!

Anne Lankinen
Tuntiopettaja
anne [dot] a [dot] lankinenatlab [dot] fi