Terveydenhoitaja (AMK), päivätoteutus, Lappeenranta, 240 op

Seuraava hakuaika
-

Koulututuskuva_simulaationukke

Terveydenhoitaja on terveyden ja hyvinvoinnin edistäjä

Terveydenhoitajana kohtaat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita. Työsi ydintä on yksilöiden, perheiden, yhteisöjen ja väestön terveyden, hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen.

Toimit asiakaslähtöisesti ja tunnistat asiakkaittesi tuen tarpeet. Osaat tukea yksilöitä ja perheitä tavoitteellisesti, ja toimit johdonmukaisesti haastavissakin tilanteissa. Motivoit asiakkaitasi, teet tutkittuun tietoon perustuvia päätöksiä yhdessä heidän kanssaan ja ohjaat tarvittaessa lisäavun piiriin. Terveydenhoitajan tutkinto antaa pätevyyden työskennellä myös sairaanhoitajana (AMK) Suomessa ja muualla Euroopan unionin alueella.

Terveydenhoitajat työskentelevät mm. lastenneuvolassa, kouluterveydenhuollossa, työterveyshuollossa tai ikäihmisten parissa. Voit toimia myös terveydenhoitotyön asiantuntijana erilaisissa työryhmissä ja kehittämisprojekteissa.

Terveydenhoitajan koulutus vastaa tulevaisuuden osaamisvaatimuksiin ja antaa tarvittavan teoreettisen ja käytännön hoitotyön osaamisen. Yli kolmasosa terveydenhoitajan AMK-tutkinnosta on ammatillista harjoittelua aidoissa hoitotyön ympäristöissä. Varmistat ammatillisen osaamisesi esimerkiksi simulaatioharjoitusten avulla. Tutustut myös hoitotyön teknisiin innovaatioihin, kuten hoitorobotiikkaan ja älykkäisiin itsehoitosovelluksiin, ja opit hyödyntämään niitä asiakkaasi ja potilaasi parhaaksi. Voit halutessasi suorittaa osan opinnoista myös kansainvälisessä opiskelijavaihdossa.

Kuva
Terveydenhoitajaksi valmistuva toukokuussa 2020 valmistuva Jonna Pelkonen

Terveydenhoitajaksi valmistuva Jonna työllistyi jo opintojensa aikana: "En ehtinyt valmistumisen jälkeistä työllistymistä edes miettimään, kun perään soiteltiin ja töitä tarjottiin.”

Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Valintakokeet ja esivalintatehtävät

Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.

Kuva
LAB student.

Kevään yhteishaku

Hae LABiin kevään yhteishaussa:

◆ 2. hakuaika 15.−30.3.

Lisätietoja hakemisesta:

Hakijapalvelut, Lappeenranta
Lappeenrannan kampus
hakijapalvelutatlab [dot] fi

Opiskelijatarinoita