Spiraalistabilaatio (SPS): Skolioosi ja sen konservatiivinen hoito liike- ja manuaaliterapian avulla (kurssi 5A – lapset ja nuoret)

Spiral Stabilization (Spiraalistabilaatio, SPS) on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen tsekkiläisen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Se sopii kuntoutusmuodoksi moninaisiin selän ongelmiin, kuten skolioosi ja välilevynpullistumat, ja sitä käytetään laajalti myös muiden kiputilojen kuntoutuksessa, kehon lihastasapainon parantamisessa ja oheisharjoitteluna urheilijoille. Harjoittelu sopii myös raskaana oleville ja juuri synnyttäneille. Metodi sopii myös liikuntarajoitteisille: useimmat sen harjoitteista voidaan tehdä myös istuen.
Toteutusaika
28.09.2021 - 29.09.2021
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Niemenkatu 73
15210 LAHTI

Hinta
340 € + alv 24% (421,60 € sis.alv)

Kuva

Tavoite

Koulutuksen tavoite on ymmärtää konservatiivisen hoidon rooli ja mahdollisuudet skolioosin hoidossa.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu fysioterapeuteille, pilatesohjaajille, liikunnanopettajille ja -ohjaajille, kuntohoitajille, hierojille sekä muille liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Huom! Spiraalistabilaation peruskurssi tulee olla käytynä (4 koulutuspäivää)

Sisältö

Lasten ja nuorten skolioosiin keskittyvän koulutuksessa käydään läpi skolioosin tausta, sen eri muodot, siihen johtavat riskitekijät, konservatiivisen hoidon tavoitteet sekä miten selkärangan kiertymiseen ja taipumiseen voi vaikuttaa Spiraalistabilaatio-metodin spesifillä, selkärankaa vahvistavalla kaikki liiketasot huomioivalla harjoittelulla.

Käytännön harjoittelu keskittyy erityisesti niihin liikkeisiin, joiden on parhaiten todettu soveltuvan skolioosista kärsivien henkilöiden kotiharjoitteluun, liikkeiden manuaaliseen hoitoon ja avustamiseen sekä tarkkaan korjaamiseen.

Spiraalistabilaatio-metodin päätavoitteena on palauttaa selkärankaan sen luonnolliset kolmiulotteiset liikkeet ja muuttaa skolioosipotilaille tyypillinen kävelyn patologinen liikemalli normaaliksi. Näin myös kävelytekniikan parantaminen muodostuu osaksi liiketerapiaa.

Kirjallisen materiaalin lisäksi 5A kurssiosioon sisältyy Spiraalistabilaation ‘Skolioosi 3’ DVD:n materiaali, jossa on esimerkkejä eri ikäisistä skolioosipotilaista, heidän hoito-ohjelmansa ja skolioosin kehityksen seuranta.

Koulutuspäivät

28.9.2021 klo 9.00 - 17.00
29.9.2021 klo 9.00 - 16.00

Ryhmäkoko

max 20

Asiantuntija

Tiina Arrankoski, liikuntatieteiden maisteri, valtuutettu Spiral Stabilization® -kouluttaja Suomessa

Tiina Arrankoski on Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistys - Spiral Stabilization Finland ry:n puheenjohtaja ja toimii metodin virallisena kouluttajana Suomen lisäksi myös Italiassa. Peruskoulutukseltaan hän on liikuntatieteiden maisteri. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus eri liikuntalajien sekä kehonhallinta- ja liikuntaterapiametodien opettajana ja kouluttajana. 2000-luvun alkupuolelta lähtien hän on toiminut myös kansainvälisenä Nordic Walking -kouluttajana ja on kansainvälisen tieteellisen lajijärjestön International Council of Nordic Walking (ICNW) ry:n puheenjohtaja. Miehensä Tuomo Kettusen kanssa hän on kehittänyt tämän liikuntamuodon modernin version, konseptin, jossa yhdistyvät ryhti, kävelytekniikka ja näitä tukeva sauvojen käyttö: Modern Nordic Walking, moderni sauvakävely.

Muuta tärkeää

Koulutuksen hinta sisältää materiaalin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 7.4. - 12.9.2021

llmoittaudu koulutukseen tästä Ilmoittaudu
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen/tapahtuman alkua, lähetämme kutsun, joka sisältää tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä, tai tiedon mahdollisesta koulutuksen/tapahtuman peruuntumisesta.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Mikäli varattu koulutuspaikka perutaan koulutuspäivänä tai osallistuja ei saavu koulutukseen, perimme koko osallistumismaksun. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.