Johtamista, tulevaisuuden strategioita sekä henkilöstön ja osaamisen johtamista
Sosiaali- ja terveysalan uudistava johtaminen -koulutuksen lähtökohtana on yhteiskunnan ja työelämän nopea ja laaja rakenteellinen muutos, jossa on keskeistä tiedon ja innovaatioiden yhdessä luominen.
Koulutuksen tavoitteena on syventää, tuottaa ja jakaa uutta tietoa ja osaamista työelämän ja organisaatioiden uudistamiseen ja uudistumiseen. Opinnoissa keskitytään johtamiseen, tulevaisuuden strategioihin sekä henkilöstön ja osaamisen johtamiseen.
Voit valita opintoja esimerkiksi asiakkuusjohtamisesta, Lean-ajattelusta, digitaalisista palveluista, palvelumuotoilusta, työhyvinvoinnin johtamisesta ja liiketoiminnan johtamisesta.
Sosiaali- ja terveysalan johtamisen tavoitteena on kaikkien työntekijöiden osaamisen ja innovatiivisuuden hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla. Uudistamisen ja kehittämisen päämääränä on turvata nykyisten ja tulevien sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaiden palvelut.
Valmistuttuasi osaat johtaa, kehittää ja uudistaa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöä, palvelualuetta sekä johtaa erilaisia muutos- ja kehittämishankkeita.
Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Laajuus
90 opintopistettä
Kesto
2,5 vuotta
Kieli
Suomi
Paikka
Verkkokampus
Koulutuksen tavoite
Sosiaali- ja terveysalan uudistava johtaminen -koulutuksen lähtökohtana on yhteiskunnan ja työelämän nopea ja laaja rakenteellinen muutos, jossa keskeistä on tiedon ja innovaatioiden yhdessä luominen. Koulutuksen tavoitteena on syventää, tuottaa ja jakaa uutta tietoa ja osaamista työelämän ja organisaatioiden uudistamiseen ja uudistumiseen.
Opinnoissa keskitytään johtamiseen, tulevaisuuden strategioihin sekä henkilöstön ja osaamisen johtamiseen. Voit valita opintoja esimerkiksi asiakkuusjohtamisesta, Lean-ajattelusta, digitaalisista palveluista, palvelumuotoilusta, työhyvinvoinnin johtamisesta ja liiketoiminnan johtamisesta.
Koulutuksen lähtökohtana on sosiaali- ja terveysalan rakenteellinen uudistaminen ja siihen liittyvät eritasoiset muutokset. Sote-uudistuksessa tarvitaan eri palvelutuottajien verkottumista, yhteistyötä korostavaa johtamista sekä erityisesti ihmisten johtamisen ja monialaisen työskentelyn painottamista työskentelyssä.
Sosiaali- ja terveysalan johtamisen tavoitteena on kaikkien työntekijöiden osaamisen ja innovatiivisuuden hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla. Uudistamisen ja kehittämisen päämääränä on turvata nykyisten ja tulevien sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaiden palvelut. Valmistuttuasi osaat johtaa, kehittää ja uudistaa sosiaali- ja terveysalan työyhteisöä, palvelualuetta sekä johtaa erilaisia muutos- ja kehittämishankkeita.
Koulutuksen sisältö koostuu seuraavista kokonaisuuksista: johtamisopinnot (uudistava johtaminen, tulevaisuuden toimintaympäristö ja strategia, henkilöstön ja osaamisen johtaminen), sosiaali- ja terveysalan taloudelliset reunaehdot ja niiden muutokset, sekä vaikuttavuuden ja toiminnan arviointi.
Opiskelija voi valita opintoja myös LAB-ammattikorkeakoulun muista koulutuksista (esimerkiksi asiakkuusjohtaminen, Lean-ajattelu, digitaaliset palvelut, palvelumuotoilu, työhyvinvoinnin johtaminen ja liiketoiminnan johtaminen).
Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä, joka jakautuu seuraavasti:
ydinosaaminen 35 op (uudistuva ja uudistava johtaminen, strategioilla tulevaisuuteen, strateginen henkilöstöjohtaminen, työyhteisön johtaminen, sosiaali- ja terveystalous, vaikuttavuuden ja toiminnan arviointi sekä tutkimus- ja kehittämisopinnot)
täydentävä osaaminen, monialaiset opinnot 25 op (esimerkiksi osaamisen johtaminen, liiketoimintaosaaminen, työhvyinvoinnin johtaminen, Lean, palvelumuotoilu)
Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa (ks. sosiaalialan virkoihin ja toimiin erilliset kelpoisuusehdot).
Ylemmässä AMK-tutkinnossa opintojen keskiössä on opinnäytetyö, jonka tavoitteena on työelämän tutkimuksellinen kehittäminen. Opiskelija voi toteuttaa opinnäytetyön omalla työpaikallaan, jossakin toisessa organisaatioissa tai LAB-ammattikorkeakoulun hankkeessa. Opinnäytetyössä opiskelija osoittaa ammatillisen osaamisen lisäksi taidon käyttää erilaisia kehittämistyön ja/tai tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja kykynsä käyttää tieteellistä kirjallisuutta. Opinnäytetyön tekeminen ajoittuu pääsääntöisesti koko opintojen ajalle.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on maailmanlaajuisesti yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksistamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittanut saa tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee 1100 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa lähes 90 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä, vaikka ei ulkomaille lähtisikään!
LABissa opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojen aikana. Opintoihin voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alan työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä.
Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiä aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojen ajan. LAB-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä samaan korkeakouluyhteisöön kuuluvan LUT-yliopiston kanssa.
LAB on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa (TKI). Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot ja hyvinvointi.
Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa (ks. sosiaalialan virkoihin ja toimiin erilliset kelpoisuusehdot).